Ponta: USL nu se rupe. Îmi pare rău pentru Blaga care îşi face încălzirea pentru a deveni liberal

Victor Ponta susţine că nu se pune problema unei rupturi a USL, în ciuda nemulţumirilor PNL legate de desemnarea şefului DNA. Premierul a declarat, luni seara, la România TV, că social-democraţii şi liberalii nu se află în conflict, deşi, spune Ponta, Vasile Blaga îşi face "încălzirea de pe margine" pentru a deveni liberal. 

RomaniaTV.net
01 apr. 2013, 18:32
Ponta: USL nu se rupe. Îmi pare rău pentru Blaga care îşi face încălzirea pentru a deveni liberal

„PSD nu a solicitat şi nu va solicita niciodată ruperea USL. Noi vrem să ducem până la capăt alianţa, să ducem guvernarea cu bine până în 2016, de la PSD nu e nicio problemă. Mi s-a părut foarte clar că nimeni din PNL nu a pus sub discuţie ruperea USL, dimpotrivă. Au fost şi alte subiecte dificile, dar sunt convins şi de PSD şi de PNL că nimeni nu va poune problema ruperii USL înainte de 2016. Important e că nu s-a pus nicio secundă problema ca de la decizia mea să se pună sub semnul întrebării USL. Îmi pare rău pentru domnul Blaga care se tot încălzeşte pe margine pentru că vrea să se facă liberal”, a declarat Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI: Antonescu: Ruperea USL rămâne o HIMERĂ sau o speranţă pentru unii. Trebuie să mai aştepte

Potrivit prim-ministrului, numele viitorului şef al DNA nu a fost stabilit încă, urmând a fi discutat marţi împreună cu CSM şi Traian Băsescu.

„Vreau să am o discuţie cu nişte instituţii care trebuie să colaboreze. Nici eu nu pot să ocolesc CSM, nici eu nu pot fi numit fără semnătura preşedintelui. Suntem obligaţi unii de ceilalţi, suntem obligaţi că colaborăm. În funcţie de ceea ce discut cu secţia de procurori, voi avea o discuţie şi cu preşedintele. Nu am stabilit numele. Singurul nume pe care l-am confirmat era faptul că nu aş fi fost de acord să-l propun pe domnul Morar în funcţia de procuror-general. Acum, prin propounerea făcută de preşedinte, nu mai reprezintă o ipoteză. Să propun doi oameni despre care ştiu că vor fi respinşi nu vreau. Nu voi face propunerile decât dacă am certitudinea de la CSM şi preşedinte că propunerile pe care le fac sunt acceptabile”, a adăugat Ponta.

CITEŞTE ŞI: Întâlnire Ponta-Antonescu, la Senat. Ce au discutat liderii PSD şi PNL