Ponta: USL poate să se refacă. Putem să atingem obiectivele pentru care românii ne-au votat

Premierul Victor Ponta a declarat că el crede încă în Uniunea Social-Liberală (USL) şi că speră în refacerea ei, pentru a fi atinse obiectivele pentru care această formaţiune a fost votată.

RomaniaTV.net
04 mart. 2014, 10:38
Ponta: USL poate să se refacă. Putem să atingem obiectivele pentru care românii ne-au votat

”Eu încă cred că USL poate să se refacă şi să ne îndeplinim până la capăt nu doar obiectivele pe care deja le-am bifat, şi anume repararea nedreptăţilor sociale comise de către Guvernul Boc, relansarea economică, care, iată, există, ci şi împreună să punem capăt unui regim de zece ani condus de preşedintele Băsescu, un regim pe care noi l-am considerat şi îl considerăm în continuare împreună ca fiind un regim antisocial, antieconomic şi antinaţional. Chiar dacă decizia domnului Antonescu şi a colegilor liberali a fost aceea de a nu mai fi în Guvern, probabil dintr-o strategie de a nu se asocia şi cu lucrurile mai puţin populare care ţin de guvernare, eu cred că împreună putem să ne atingem aceste obiective pentru care romanii ne-au votat într-o majoritate importantă în 2012”, a spus Ponta, marţi, la RRA, citat de Agerpres.

Referindu-se la priorităţile pe termen scurt, premierul a precizat că acestea vizează creşterea şi dezvoltarea economică, absorbţia fondurilor europene, sprijin pentru mediu privat şi societatea civilă, ”o prezenţă mai puternică în Europa, chiar dacă în continuare preşedintele Băsescu practic blochează accesul Romaniei, în ansamblu, la calitatea de membru deplin al UE”.

”Eu cred, în continuare, că USL se va reface, că va avea un candidat comun la Preşedinţie, aşa cum şi-au dorit oamenii. (…) Cred că, până la urmă, oamenii politici se împart între cei care îşi asumă responsabilităţi şi fac multe lucruri bune, fac şi greşeli, nu ai cum să nu faci acest lucru, şi cei care preferă să stea pe margine şi să critice.