Ponta va înainta propunerea de numire lui Pivniceru ca ministru doar după aprobarea CSM şi ÎCCJ

Premierul Ponta va înainta propunerea de numire a Monei Pivniceru ca ministru de Justiţie doar după ce Consiliul Superior al Magistraturii va aproba demisia acesteia din funcţia de membru al Consiliului şi după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va aviza detaşarea, au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 17:19
Ponta va înainta propunerea de numire lui Pivniceru ca ministru doar după aprobarea CSM şi ÎCCJ

Consiliul Superior al Magistraturii avertizează că învestirea într-o funcţie de demnitate publică a unui judecător, a cărei detaşare nu a fost admisă de către CSM, este ilegală, generând o stare de incompatibilitate pentru magistratul în cauză.

Premierul Victor Ponta a transmis preşedinţilor ICCJ şi CSM o scrisoare în care le cere sprijinul pentru ca Mona Pivniceru, judecător, să fie detaşată la Ministerul Justiţiei, pentru a ocupa funcţia de ministru, durata detaşării fiind apreciată la un an.

Judecătoarea Mona Pivniceru – reprezentanta magistraţilor instanţei supreme în Consiliul Superior al Magistraturii – şi-a dat demisia, miercuri, din funcţia de membru ales al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numi în funcţia de ministru al Justiţiei.

Plenul CSM urmează să ia în discuţie demisia lui Pivniceru în şedinţa stabilită deja pentru data de 20 august.