Ponta: Victoria Syrizei arată că economia şi locurile de muncă contează cel mai mult

Premierul Victor Ponta a apreciat că victoria în alegerile din Grecia a partidului stângii radicale Syriza are ca "morală" faptul că rezultatele economice, locurile de muncă și viața de zi cu zi a cetățenilor contează cel mai mult.

25 ian. 2015, 18:42
Ponta: Victoria Syrizei arată că economia şi locurile de muncă contează cel mai mult

Grecia — victorie categorică pentru Syriza! Morala/lecție pentru noi — contează economia, joburi, social, siguranța (speranța) pentru viața de zi cu zi„, a scris premierul Victor Ponta pe Twitter.

Rezultatul alegerilor legislative de duminică din Grecia pare a indica „o victorie istorică” pentru Syriza și reprezintă „un mesaj pentru Europa”, a declarat purtătorul de cuvânt al formațiuni stângii radicale, Panos Skourletis, după ce exit-poll-urile mai multor institute relevă un avans de peste 8 puncte procentuale pentru partidul lui Alexis Tsipras, relatează agențiile internaționale de presă.

„Pare o victorie istorică” și este „un mesaj care nu îi vizează numai pe greci, ci întreaga Europă, și aduce o ușurare”, a declarat la postul de televiziune Mega Skourletis, după apariția exit-poll-urilor.

Syriza, partidul stângii radicale anti-austeritate, a devansat cu peste opt puncte procentuale partidul de dreapta aflat la putere la alegerile legislative anticipate de duminică din Grecia, conform mai multor exit-poll-uri.

Citeşte şi ALEGERI GRECIA 2015: Partidul Syriza pare să fi obţinut o „victorie istorică”