Ponta: Viitorul României depinde de sistemul Educației. Mult succes în noul an școlar!

Premierul Victor Ponta a transmis, pe pagina sa de Facebook și pe blogul personal, un mesaj de încurajare pentru toți elevii, profesorii și părinții care se bucură astăzi de începerea noului an școlar, subliniind că va acorda, împreună cu Guvernul, „toată atenția de care are nevoie sistemul educației, de care depinde viitorul României!".

RomaniaTV.net
15 sept. 2014, 06:13
Ponta: Viitorul României depinde de sistemul Educației. Mult succes în noul an școlar!

„Ziua de 15 septembrie este pentru mine și pentru milioane de părinți din România o bucurie! Școala a jucat și joacă un rol central în viața fiecărei generații. (…) Nicio plăcere egoistă și nicio avere materială nu pot înlocui bucuria pe care o simte părintele care își trimite copilul la școală, având certitudinea că aceasta este șansa sa în viață”, a scris Victor Ponta pe blog.

Premierul a atras atenția că „prea multe reforme începute și neterminate au fragmentat sistemul și (…) l-au golit de substanță”, iar „tăierea salariilor cadrelor didactice și campaniile pornite de la cel mai înalt nivel împotriva profesorilor au ipotecat viitorul școlii românești”.

În acest sens, spune Victor Ponta, „educația nu este o marfă ce poate fi tratată în logica pieței și înseamnă mai mult decât o diplomă”, iar bătălia se dă acum „pentru recâștigarea încrederii românilor în sistemul educației publice”.

Șeful executivului consideră că „anul acesta școala începe cu ceva mai multe speranțe”, fiind dat semnalul că „tinerilor valoroși trebuie să li se acorde toată atenția și încrederea”. Iar pentru viitor, Ponta crede că este important ca „familia trebuie să devină un partener cu drepturi egale al școlii și al educatorilor”, deoarece „triada profesor, elev, părinte” este necesară pentru construcția temeinică în Educație, care este „domeniul central de care va depinde modernizarea și dezvoltarea României”.