Ponta: Voi cere în CSAT să discutăm despre o colaborare cu Moldova pe zona securităţii

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că în calitate de vicepreşedinte al CSAT va cere ca la prima reuniune a Consiliului Suprem de Apărare a ţării să se ia în discuţie posibilităţile de cooperare şi colaborare cu Republica Moldova în ceea ce priveşte securitatea regională, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
29 apr. 2014, 12:19
Ponta: Voi cere în CSAT să discutăm despre o colaborare cu Moldova pe zona securităţii

‘În acest moment, Moldova se confruntă, regiunea se confruntă cu o foarte mare criză de securitate, produsă de ceea ce se întâmplă în Ucraina, de agresiunea din Crimeea. De altfel, ca vicepreşedinte al CSAT, voi cere ca la prima şedinţă a CSAT să discutam posibilităţile noastre de colaborare şi cooperare. Romania trebuie, dincolo de sprijinul pentru integrarea europeană, de sprijinul pentru proiecte economice de infrastructură, să dăm toate asigurările, şi Guvernul de la Chişinău să fie cât mai independent şi mai sigur în a-şi apăra integritatea, suveranitatea şi independenţa’, a declarat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta şi omologul său din Republica Moldova, Iurie Leancă, s-au întâlnit marţi cu locuitorii din Sculeni în cadrul unui eveniment care a marcat eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni de către statele membre ale UE.