Ponta: Voi veni cu o propunere de posibil premier doar după primul tur al prezidenţialelor

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că va veni cu o propunere de premier doar după turul I al alegerilor prezidenţiale din acest an şi în cazul în care va ajunge la concluzia că are o şansă clară de a câştiga cursa electorală pentru fotoliul de la Cotroceni, potrivit România TV.

14 iul. 2014, 20:49
Ponta: Voi veni cu o propunere de posibil premier doar după primul tur al prezidenţialelor

‘Nimic nu va putea opri piaţa zvonurilor şi nici nu-mi propun aşa ceva. Pot doar să vă garantez un singur lucru. Că eu nu voi anunţa niciun fel de posibil nominalizat pentru funcţia de prim-ministru decât după turul I al alegerilor’, a declarat actualul prim-ministru, întrebat despre lista de posibili premieri care-i include pe Sorin Oprescu, Mugur Isărescu, George Maior, în cazul în care Ponta ar ajunge preşedinte, nume vehiculate de mass-media.

Ponta a explicat că e normal să intre singur în scrutinul pentru fotoliul de la Cotroceni, având în vedere că ‘funcţia de prim-ministru nu este liberă’.

Victor Ponta: Aş renunţa la candidatură dacă s-ar reface USL. Dar sunt şanse de 1% VIDEO

‘În 2004 când am avut tandem erau alegeri pentru preşedinte şi pentru Parlament, deci şi pentru Guvern. În 2009 nu a fost niciun tandem în mod special. Atunci a fost domnul Iohannis. Apropo de domnul Iohannis cu care m-am cunoscut la Grivco, cred că ar fi corect să nu uităm lucrurile acestea şi eu nu mă dezic de chestia asta. Deci, dacă după primul tur de alegeri rezultă o şansă clară de a câştiga funcţia de preşedinte am un mandat, pe care l-am cerut şi de la colegii mei din PSD şi de la UNPR, PC şi UDMR, ca până la sfârşitul lui 2016, deci pe ceea ce rămâne pe mandatul meu de prim-ministru, să propun o persoană care să continue şi cu care să pot continua programul actualului Guvern’, a mai declarat Victor Ponta.