Ponta: Voiculescu trebuie să aibă prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă şi irevocabilă

Preşedintele PSD, primul-ministru Victor Ponta, a declarat sâmbătă că nu poate comenta decizia instanţei în privinţa lui Dan Voiculescu, însă acesta trebuie să beneficieze, ca oricare alt cetăţean, de prezumţia de nevinovăţie până când nu e condamnat definitiv şi irevocabil. Declaraţia lui Victor Ponta vine după ce Crin Antonescu, preşedintele PNL şi copreşedinte USL, declarase, pe acelaşi subiect, că "condamnarea vinovaţilor trebuie să ne bucure".
Romania TV
28 sept. 2013, 17:35
Ponta: Voiculescu trebuie să aibă prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă şi irevocabilă

„Cred că orice om din această ţară, inclusiv domnul Voiculescu şi oricine altcineva, trebuie să se bucure de ceea ce scrie în Constituţie şi anume că o persoană e considerată nevinovată până când nu a fost condamnat definitiv şi irevocabil pentru încălcarea legii”, a afirmat premierul.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că îşi doreşte foarte mult ca în viitor să nu mai fie politizate ca până acum cazurile judiciare în care sunt implicaţi politicieni.

„În al doilea rând, vreau şi cred şi îmi doresc foarte mult ca în viitor să nu mai folosim cazurile judiciare, când cineva are un proces în instanţă, în scop politic. Adică dacă e prieten, zicem că e nevinovat şi trebuie achitat, dacă e adversar, zicem că e vinovat şi neapărat trebuie condamnat. Sau e presiune asupra justiţiei dacă spunem că e nevinovat, dar nu e presiune când trebuie condamnat. Cred că şi acest caz, ca şi multe altele de altfel, au fost mult prea politizate în dezbaterea publică, în mass-media, de oamenii politici. Cred şi că un semn de maturizare a societăţii româneşti va fi când vom mai vorbi mai puţin sau chiar deloc şi vom politiza cât mai puţin cazurile în care un om politic are şi procese în instanţă”, a spus primul-ministru.

El a subliniat şi că nu cunoaşte cazul în care e implicat Dan Voiculescu şi că nu poate comenta în această privinţă având în vedere calitatea sa de şef al Guvernului.

„În rest, despre cazul respectiv nici nu ştiu detalii şi nici nu ar trebui să ştiu şi oricum nu îl pot comenta ca prim-ministru”, a menţionat Victor Ponta.

Totodată, premierul a mai arătat că în privinţa respectării prezumţiei de nevinovăţie şi a folosirii cazurilor judiciare în bătăliile politice s-a mers într-o direcţie greşită în România, având în vedere scandalurile din ultimii opt-nouă ani, iar el va face toate eforturile pentru a întări această idee în spaţiul public.

„Mi-aş dori foarte mult ca în viitor, după atâţia ani, după opt-nouă ani de scandaluri şi de mers într-o direcţie greşită, să mergem în cele două direcţii bune, aceea de a nu considera pe nimeni vinovat până nu e o hotărâre definitivă şi irevocabilă şi de a nu mai folosi în bătălia politică cazurile judiciare şi din partea mea voi face toate eforturile să întăresc această idee”, a mai spus primul-ministru.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Alex, tânărul care reinventează piața brânzei în România. Produce un tip căutat peste hotare, în ferma sa de vaci Bălțată Românească
Capital.ro
APARTAMENTE GRATIS în România. A venit vestea cea mare chiar acum: Este un sprijin
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Bolnavii din România, în pericol! Vor rămâne fără tratamente la spitalele din străinătate
Adevarul
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Căt va costa divorțul în România. Eșecul căsniciei are un nou tarif
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
Cauza morții lui Costel Constantin. Ce l-a răpus pe marele actor, de fapt
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise pe care le-a făcut publice au făcut internetul să "ardă"
kanald.ro
Se schimbă vârsta de pensionare din această toamnă: Valoarea punctului de pensie se va majora cu 13,8%
Capital.ro
TAXA REDUSĂ cu până la 50%. Guvernul a anunțat decizia oficială: Rezolvăm această situație
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care au analizat "monstrul marin"
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Greseala care lasă românii fara BANII de la stat. Avertismentul guvernanților
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'