PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Băsescu. Ponta: Este un „atac mafiot” împotriva Gabrielei Firea

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Parlament, că, în urma declaraţiilor şefului statului la adresa senatoarei Gabriela Firea, va fi depusă, marţi, o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pe care o doreşte semnată de cât mai mulţi parlamentari, inclusiv din opoziţie. Ponta a mai spus că plângerea va fi făcută pentru şantaj şi ameninţare. Mai multe declaraţii ale premierului Ponta despre plângerea penală, despre dosarul Nana şi despre alianţa Băsescu-Udrea-Antonescu puteţi urmări astăzi, de la ora 21.00, la România TV. VEZI LIVE

RomaniaTV.net
14 apr. 2014, 11:25
PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Băsescu. Ponta: Este un „atac mafiot” împotriva Gabrielei Firea

„Avem o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu”, a spus Victor Ponta, precizând că această plângere va fi semnată de toţi parlamentarii puterii şi, dacă vor dori, şi de parlamentarii din celelalte partide parlamentare.

„Am discutat cu toţii consecinţele atacului, un atac mafiot, nu pot să nu spun. Mai direct, am decis ca toţi parlamentarii noştri, dar se pot alătura şi alţii, nu doar din coaliţia de guvernare, până mâine avem o plângere penală pentru infracţiunea de şantaj şi infracţiunea de ameninţare, semnată de un număr mai mare de senatori şi deputaţi. Am dat să fie transmise informaţi şi colegilor din Parlamentul European. Iar cel mai târziu în decembrie, el va trebui să răspundă în faţa justiţiei”, a spus Ponta.

Premierul a mai spus că „este prima dată din 1989 încoace, de când România încearcă să fie democratică, când familia unui senator este ameinţată direct, de către preşedinte”. „Este un element fără precedent, care nu mai are nicio acoperire în disputra politică”, a mai spus premierul.

Citeşte şi: Firea răspunde atacului lui Băsescu: Mă tem pentru familia mea. Ameninţarea preşedintelui e un ŞANTAJ

„Traian Băsescu trebuie să răspundă în faţa legii. Doamna senator trebuie să vadă foarte clar că modelul mafiot cu care am fost conduşi de nouă ani şi jumătate nu intimidează”, a continuat Ponta.

Premierul a precizat totodată că va fi sesizată şi conducerea Parlamentului European cu privire la atitudinea preşedintelui Traian Băsescu faţă de senatorul PSD Gabriela Firea.

„Tot azi am dat colegilor noştri din Parlamentul European să informeze conducerea PE pentru acest atac mafiot prin care domnul Băsescu, pentru simplul motiv că doamna Firea, ca parlamentar, face parte din Comisia de anchetă care anchetează toate ilegalităţile – spălarea de bani, evaziunea fiscală comisă de Traian Băsescu – a fost ameninţată, ea şi familia”, a informat Ponta, la Palatul Parlamentului. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, preşedintele a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.