Ponta: Vom lua un credit de 1 miliard de dolari anual de la Banca Mondială

Premierul Victor Ponta a declarat, în exclusivitate la România TV, că ţara noastră a semnat un acord pentru accesarea unui credit de 1 miliard de dolari anual, de la Banca Mondială. Acest credit ar fi folosit pentru finanţarea deficitului, iar sume mici vor fi destinate pentru reforme în domeniul sănătăţii, în administraţie.

22 oct. 2013, 17:50
Ponta: Vom lua un credit de 1 miliard de dolari anual de la Banca Mondială

Mai mult, premierul a precizat că am luat acest credit la o dobândă extrem de mică, de 4,2%, cum numai statele AAA, gen Germania, reuşesc să ia.

„Am obţinut accesarea unui tip de credit de 1 miliard de dolari anual, de la Banca Mondială. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru finanţarea deficitului, iar sume mici vor fi destinate pentru reforme în domeniul sănătăţii, în administraţie. Toţi vor fi folosiţi pe bază de proiecte, că aşa dă Banca Mondială, ai nişte proiecte, primeşti finanţare, exact cuma fost cu restructurarea ANAF-ului. Mai mult, luat acest credit la o dobândă extrem de mică, de 4,2%, cum numai statele AAA, gen Germania, reuşesc să ia. Nu am luat niciodată un credit la o astfel de dobândă”, a declarat Victor Ponta.

 

VEZI SI:

Ponta: Anul viitor încheiem tranziţia de la comunism la capitalism. Se împlinesc 25 de ani de la comunism