România RELANSEAZĂ industria de apărare. Vezi prima măsură propusă de Victor Ponta

Executivul va lua măsuri pentru sprijinirea industriei de apărare, inclusiv prin ştergerea unor datorii istorice pe care le-au acumulat companiile din domeniu, a anunţat marţi premierul Victor Ponta, în debutul şedinţei de Guvern, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
13 mai 2014, 11:32
România RELANSEAZĂ industria de apărare. Vezi prima măsură propusă de Victor Ponta

‘Vreau, prin măsuri care ne sunt permise şi de Uniunea Europeană, să sprijinim industria de apărare din România, industrie care a fost în ultimii ani, din păcate, o zonă oropsită, nimeni nu s-a mai preocupat de ea. Vreau nu doar să salvăm locurile de muncă, să redevenim competitivi, dar, prin ceea ce ne-a permis Uniunea Europeană, să putem şterge datorii istorice pe care oricum n-o să le poată niciodată plăti, să relansăm acest sector esenţial pentru economia românească’, a spus Victor Ponta.

Şeful Executivului a adăugat că în şedinţa de marţi ar putea fi găsită o soluţie de ştergere a acestor datorii.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că va transmite în cursul zilei o solicitare oficială preşedintelui Traian Băsescu pentru organizarea în cel mai scurt timp a unei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) din cauza situaţiei îngrijorătoare din Ucraina.