Ponta: Zgonea să se oprească din situaţia penibilă. Eu trebuia să fug cu scaunul de la Palatul Victoria?

Victor Ponta l-a rugat pe Valeriu Zgonea să nu mai prelungească situaţia "penibilă" în care se pune, afirmând că şefia Camerei Deputaţilor nu ar fi importantă pentru PSD, ci este un gest simbolic pentru că fostul preşedinte executiv a dat o lovitură PSD înainte de alegeri.

07 iun. 2016, 16:13
Ponta: Zgonea să se oprească din situaţia penibilă. Eu trebuia să fug cu scaunul de la Palatul Victoria?

Eu cred şi l-aş ruga pe Vali să se oprească din situaţia penibilă în care se pune şi ne pune pe toţi că este o funcţie politică. Nu ne-am născut niciunul cu funcţii. Am fost şi eu preşedinte al partidului, nu mai sunt. Eu ce trebuia să fac, să fug cu scaunul de la Palatul Victoria şi să mă judec prin instanţe cu domnul Cioloş? Îmi depăşeşte puterea de înţelegere situaţia asta ridicolă. Este păcat (…) şi divorţul poţi să îl faci în mod civilizat, nu trebuie să fugi cu scaunul”, a spus Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă revocarea lui Valeriu Zgonea mai este o miză pentru PSD, în situaţia în care mai rămân doar câteva luni de mandat, Ponta a spus că funcţia nu este importantă pentru partid, ci este mai degrabă un gest simbolic.

„Funcţia nu este atât de importantă, până la urmă preşedintele Camerei nu schimbă nicio lege. Este un gest simbolic important, pe care orice partid l-ar face în locul PSD, şi anume, domnul Zgonea ne-a dat o lovitură înainte să înceapă alegerile locale, în momentul cel mai rău posibil”, a susţinut Ponta.

CITEŞTE ŞI: Liviu Dragnea cere urgentarea procedurii de revocare a lui Zgonea