Ponta: Zona euro este iar în recesiune. Trebuie să ne îndreptăm către celelalte pieţe

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la Botoşani, că România va trebui să se îndrepte spre noi pieţe din lume - Turcia, China, Asia sau Africa, în contextul în care 'zona euro este iar în recesiune', transmite Agerpres.

14 aug. 2014, 18:25
Ponta: Zona euro este iar în recesiune. Trebuie să ne îndreptăm către celelalte pieţe

‘Europa azi a primit o veste proastă: zona euro este iar în recesiune. Şi vorbim de motoarele Europei, de Germania, de Franţa, de Italia. Şi asta înseamnă că România mai puţin va reuşi să îşi menţină ritmul de creştere economică şi de creare de locuri de muncă, doar pe piaţa europeană. Trebuie să ne îndreptăm către celelalte pieţe, către Turcia, către China, către zona asiatică, către Africa’, a afirmat premierul Ponta.

Premierul a subliniat că, pe termen scurt şi pe termen mediu, Rusia nu poate fi luat în calcul ca şi partener comercial al României.

‘Toate relaţiile economice dintre Europa şi Rusia vor merge din prost în mai prost, din rău în mai rău şi asta va influenţa economia Germaniei şi a celorlalte ţări’, a adăugat Ponta.

Băsescu: România a intrat în RECESIUNE şi ne paşte o nouă CRIZĂ. Cauza ar fi proasta guvernare VIDEO

Referindu-se la declaraţia lui Traian Băsescu potrivit căreia România este în recesiune, primul-ministru a spus: ‘Când vorbim de economie, mizeriile lui Băsescu nu cred că sunt importante. Trebuie să le spunem oamenilor cum stăm. Pe primul semestru 2014, faţă de primul semestru 2013, avem o creştere 2,6%. Important e altceva: că avem 150.000 de locuri de muncă în plus şi că avem încasări bugetare şi pe fonduri europene’.