Victor Ponta nu pleacă la Bruxelles fără mandat de la Băsescu

"Nu îmi dă mandat, se duce domnia sa", a declarat Victor Ponta la România TV

RomaniaTV.net
23 oct. 2012, 19:28
Victor Ponta nu pleacă la Bruxelles fără mandat de la Băsescu

Invitat telefonic la emisiunea „Ultima oră”, de la România TV, premierul Victor Ponta a asigurat că nu va pleca la reuniunea extraordinară a Consiliului European privind bugetul pentru perioada 2014-2020 dacă nu va primi un mandat în acest sens din partea preşedintelui Traian Băsescu.

„Nu îmi dă mandat, se duce domnia sa, dar nu-i probema că se duce Băsescu sau Ponta, ci cu ce te întorci de la acea întâlnire. Dacă te duci cu toate documentele şi cu toate negocierile pe care noi le-am purtat până acum cu ceilalţi prim-miniştri şi cu preşedintele Comisiei Europene şi te întorci cu un buget bun pentru România în 2014-2020, care să îţi permită să te dezvolţi şi să plăteşti inclusiv pensia, maşinile şi casa domnului fost preşedinte Băsescu sau dacă te întorci aşa cum ai plecat”, a spus Ponta.

El a precizat că este dispus să meargă şi la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Băsescu pe această temă, dacă şeful statului va dori o astfel de discuţie.

Premierul Victor Ponta a anunţat anterior că îi va solicita preşedintelui Traian Băsescu să îi acorde mandatul, conform deciziei Curţii Constituţionale, de a reprezenta România la summit-ul extraordinar al UE pe tema bugetului pentru 2014-2020, din 22 noiembrie, având în vedere că acest subiect este „de competenţa Guvernului”.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, vineri, la Bruxelles, cu privire la faptul că premierul Ponta vrea delegare din partea şefului statului pentru participarea la următorul Consiliu European, el răspunzând: „Să ajungem până la următorul Consiliu. Îl aştept cu multă nerăbdare”.

După ce jurnaliştii au revenit cu întrebarea dacă va participa el sau îl va delega pe premier, Băsescu a spus că nu poate negocia Constituţia.