Pontonul itinerant inaugurat de Raluca Turcan cu mare fast acum trei săptămâni s-a scufundat

Pontonul inaugurat la 22 septembrie de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan şi folosit ca centru itinerant pentru copiii cu dizabilităţi era ancorat în dreptul localităţii Mahmudia.

15 oct. 2021, 13:32
Pontonul itinerant inaugurat de Raluca Turcan cu mare fast acum trei săptămâni s-a scufundat

Contactați telefonic, reprezentanții Primăriei Mahmudia au declarat că acesta este doar „puțin bandat” și nicidecum scufundat.

„El nu este scufundat. Unde a fost ancorat în zona respectivă apele Dunării erau crescute. În momentul în care s-au tras apele el s-a bandat puțin, dar nu s-a răsturnat sau a luat apă. Domnul primar a vorbit acum la Consiliul Județean să vină o navă specializată să îl poată îndrepta. Nu are nicio problemă”, a declarat secretarul comunei Mahmudia.

Șapte oameni, în frunte cu Ministrul Raluca Turcan, au tăiat o panglică la inaugurarea, în urmă cu trei săptămâni, a unui centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din Delta Dunării. Evenimentul a avut loc cu ocazia lansării, la Tulcea, a primului centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din țară, un proiect privat realizat de Fundația SERA ROMÂNIA și PENNY România.

Ponton scufundat

Citeşte şi: Protest inedit la Ministerul Muncii. Comunitatea Declic: „Raluca Turcan, te provocăm să trăieşti pe salariul minim”

Centrul itinerant este instalat pe un ponton plutitor, echipat cu aparatură medicală modernă şi va circula în Deltă şi în localităţile riverane Dunării pentru a asigura perioade de terapie frecvente şi predictibile pentru copiii cu posibilităţi reduse de transport.

Ponton scufundat

Alături de oferirea de servicii socio-medicale şi sprijin material unui număr de 270 de copii din judeţul Tulcea expuşi riscului separării de familie, printre obiectivele proiectului implementat de Fundaţia SERA se numără şi derularea de campanii de informare cu privire la drepturile copilului precum şi promovarea egalităţii de şanse şi nediscriminării, cu scopul de a preveni separarea copilului de familia sa şi de a întări drepturile copilului.

Citeşte şi: Biroul Executiv al PNL a decis: PNL îl trimite pe Cioloş să facă Guvern cu susţinerea PSD şi AUR


loading...