Ponturi să nu-ţi fie rău după petrecerea de Revelion

Nu mai e mult si petrecerile de Revelion vor fi in toi. Mancare din belsug, bautura la discretie. Insa, daca nu esti atent, de la bal poti ajunge cu usurinta la spital.

31 dec. 2018, 09:30
Ponturi să nu-ţi fie rău după petrecerea de Revelion

Iata cateva ponturi ca sa nu-ti fie rau dupa petrecerea de Revelion. 

1.      Ponturi bautura

Cateva pahare in plus te pot trimite direct la camera de garda si multa lume subestimeaza efectul alcoolului asupra mintii si corpului, mai ales pentru cineva care nu este obisnuit sa bea in mod curent. Asa ca, daca nu vrei sa imbratisezi vasul toaletei in prima zi a anului sau, mai rau, sa ajungi la spital, fii atent la urmatoarele aspecte:

respecta-ti limitele:

Atunci cand iti cunosti limitele si le respecti, este putin probabil sa dai pe gat pahar dupa pahar dupa fiecare ciocnire de noroc cu prietenii. In plus, la petrecere te poti aseza in grupul celor care obisnuiesc sa bea mai putin astfel incat sa nu fii luat de val.

mananca inainte, in timpul si dupa consumul de alcool:

Este demonstrat stiintific faptul ca atunci cand mananci inainte sa bei, scade riscul de a te intoxica cu alcool. In plus, mancarea impiedica infiltrarea rapida a alcolului in sange.

nu bea de dragul de a bea:

Sa bei responsabil inseamna sa bei doar atunci cand vrei, nu cand prietenii te invita sa mai dai peste cap un pahar de votca cu portocale. De asemenea, ia in calcul alternarea bauturilor alcoolice cu cele nonalcoolice.

– incet, dar sigur:

Ai observat ca paharul cu apa poate sta plin cu orele? Ai grija sa fie asa si cu paharul de alcool. Si asta nu inseamna sa-l umpli de fiecare data cand se goleste, ci sa bei rar din el.

– nu bea daca iei medicamente:

Daca esti sub tratament, indiferent de natura lui, NU bea. Renunta la idea de a nu lua medicamentele in ziua respectiva.

– nu-ti lasa bautura nesupravegheata:

Daca esti acasa la tine, la rude sau la prieteni si nu sunt persoane necunoscute in jur, atunci n-ar trebui sa-ti faci probleme cu asta. Insa daca esti intr-un restaurant, club sau cu persoane pe care nu le cunosti, tine tot timpul paharul (cu alcool sau fara alcool) sub supraveghere. Nu stii niciodata ce ti se poate pune in bautura fara sa-ti dai seama si astfel sa te transformi intr-o victima sigura.

nu bea o bautura pe care nu o cunosti:

Daca ti se propune sa gusti ceva „nou”, este recomandat sa nu risti. Nu stii cum va reactiona corpul tau la respectiva bautura. Rezuma-te doar la bauturile pe care le-ai testat si despre care stii ca nu-ti fac rau.

alcoolul nu e atractia:

Celebrezi Anul Nou, nu bautura, asa ca alcoolul n-ar trebui transformat in vedeta petrecerii. In plus, n-ar fi deloc grozav sa nu-ti amintesti de petrecere pentru ca te-ai imbatat si nu ai mai stiut de tine.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO