Pop: Proiectul „Şcoala Altfel” trebuie păstrat, dar poate îmbunătăţit, regândit

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, joi, că proiectul "Şcoala Altfel" trebuie păstrat, dar poate regândit, îmbunătăţit şi reaşezat pe calendarul anului şcolar, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
07 iun. 2012, 12:49
Pop: Proiectul „Şcoala Altfel” trebuie păstrat, dar poate îmbunătăţit, regândit

„Proiectul «Şcoala altfel », lansat în 2011, este un program îndrăzneţ care trebuie adaptat, îmbunătăţit, regândit. Poate o reaşezare pe calendarul anului şcolar ar fi o prioritate pentru Ministerul Educaţiei”, a spus Liviu Pop, înaintea festivităţii de premiere a câştigătorilor concursurilor „Şcoala Europeană” şi „O activitate de succes în Săptămâna Şcoala Altfel!”.

Minsitrul Liviu Pop a adăugat că proiectele „Şcoala Europeană” şi „Şcoala Altfel” trebuie continuate.

La rândul ei, Liliana Preoteasa, director general la Ministerul Educaţiei, a declarat că „Şcoala Altfel” a fost un succes, în pofida unor reacţii contradictorii de la lansarea proiectului.

Liliana Preoteasa a spus că proiectul poate fi îmbunătăţit, precizând că acesta a promovat competiţia între şcoli într-un mod prietenos, creându-se o comuniune şcolară.

În cadrul proiectului „Şcoala Altfel” au fost 271 de activităţi, cele mai multe, respectiv 34, pe domenii artistice, cetăţeneşti, dar şi din domeniul sportiv, educaţie pentru sănătate şi chiar domeniul tehnic, a mai spus Liliana Preoteasa.

În săptămâna 2-6 aprilie, Ministerul Educaţiei a organizat anul acesta, în premieră, programul „Şcoala Altfel” pentru învăţământul preuniversitar. Programul a fost dedicat activităţilor educative extracuriculare şi extraşcolare, principalul obiectiv fiind implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor, în domenii cât mai diverse şi interesante.