Liviu Pop: Toate şcolile vor avea Internet, iar părinţii vor primi notele şi absenţele în timp real

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat că în maxim doi ani toate instituțiile de învățământ preuniversitar vor avea Internet, iar părinții vor primi notele și absențele elevilor în timp real, prin intermediul unui catalog virtual.

01 aug. 2017, 10:06
Liviu Pop: Toate şcolile vor avea Internet, iar părinţii vor primi notele şi absenţele în timp real

Liviu Pop a declarat, marți, la Alba Iulia, la o conferință de presă, că Ministerul Educației și Comunicațiilor vor depune spre finanțare la Comisia Europeană trei proiecte ce au o valoare de maxim 100 de milioane de euro, reprezentând Internet în toate școlile, biblioteca școlară virtuală și un catalog virtual.

„Prin programul de guvernare avem biblioteca școlară virtuală, care deja se apropie de finalizare ca proiect, urmează să fie lansat și toate lecțiile demonstrative și dacă vreți la sport una e să spui și alta e să faci. Toate lecțiile demonstrative și tot ce înseamnă programe școlare vor fi pe bibliotecă virtuală pe care o vor accesa toți copiii din sistemul de învățământ preuniversitar și nu numai. Chiar dacă anul acesta avem doar 66% din școli conectate la Internet, în doi ani de zile vrem să le conectăm pe toate. Asta pentru că e nevoie de mijloacele moderne să le avem pentru un proces instructiv educativ de calitate”, a spus Liviu Pop, potrivit Mediafax.

De asemenea, ministrul Educației a adăugat că în doi ani părinții vor primi în timp real notele și absențele elevilor, cu ajutorul unor platforme online.

„Prin programul de guvernare avem și acel catalog electronic. În maxim doi ani de zile toate absențele și toate notele le va primi fiecare părinte în timp real. Vor fi încărcate pe platforme, evaluarea, progresul elevului și toate celelalte. Sunt elemente care, până la urmă, vor contribui la creșterea calității actului de educație”, a declarat Liviu Pop.

Ministrul Educației a subliniat că este foarte optimist în ceea ce privește implementarea acestor proiecte.

„Sunt foarte optimist, sunt bani europeni, avem 100 de milioane de euro în medie la Ministerul Educației pe cele trei proiecte majore. Wireless campus, adică zonă de campus în fiecare sală în care se face act de predare, biblioteca școlară virtuală și dacă vreți evidența elevilor, să nu-i spun catalogul elevilor, pentru că ne interesează și prezența elevilor și evaluarea acestora. Toate cele trei proiecte sunt integrate, chiar săptămâna trecută am avut o discuție interministerială cu Ministerul Comunicațiilor pentru a depune cele trei proiecte la Comisia Europeană pentru finanțare. Toate cumulate pot fi maximum 100 de milioane de euro”, a mai spus Liviu Pop.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei, reacţie uluitoare privind numărul mare de copii neînscriţi la pregătitore: Poate au uitat părinţii să-i înscrie