Popescu Tăriceanu: Este ruşinos că PNL nu susţine suspendarea lui Traian Băsescu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că PNL are, în prezent, o problemă juridică, dar "cea mai gravă" este una politică legată de modul în care se raportează la iniţiativa sa de suspendare din funcţie a şefului statului, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
09 sept. 2014, 09:15
Popescu Tăriceanu: Este ruşinos că PNL nu susţine suspendarea lui Traian Băsescu

„Nu vreau să comentez decizia Tribunalului Bucureşti, trebuie să constatăm doar că mişcările politice care au avut loc în PNL şi care au urmărit îndepărtarea lui Antonescu şi punerea cât mai repede a lui Johannis în funcţia de preşedinte al partidului s-au făcut fără respectarea prevederilor statutare şi iată care este consecinţa: PNL cred că are o problemă în acest moment. Aceasta este o problemă juridică, dar cea mai gravă problemă a PNL-ului este una politică şi este legată de modul în care se raportează la iniţiativa mea de suspendare a preşedintelui”, a afirmat Tăriceanu, marţi, la Senat.

El a susţinut că PNL şi-a pierdut identitatea de partid liberal ducând o politică „pro-Băsescu”. „Mie mi se pare de-a dreptul jenant, ruşinos pentru un partid cu tradiţie, cu vechime, care a avut o poziţie bine articulată pe scena politică, care s-a luptat cu regimul Băsescu şi care azi capitulează în mod nejustificat şi ajunge să fie dominat copios, din cap până în picioare, începând cu domnul Johannis, de către PDL şi domnul Blaga. Schimbarea asta de atitudine, favorabilă preşedintelui Băsescu, nu face decât să demonstreze că PNL şi-a pierdut identitatea”, a adăugat Tăriceanu.

Tribunalul Bucureşti a respins luni cererea PNL de înregistrare a unor modificări aduse statutului partidului. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat că nu există niciun fel de problemă cu înregistrarea conducerii partidului, iar PNL va contesta decizia Tribunalului Bucureşti prin care au fost respinse unele modificări aduse statutului.