Porci de Crăciun, la vânzare pe Facebook. Crescătorii și-au pus animalele pe rețelele sociale: ”Ăsta e vietnamez. Nu conţine grăsime, e mai mult pentru fiţe”

Mai puțin de două luni până la Crăciun, iar românii deja se gândesc ce vor pune pe masă. Pe rețelele sociale au apărut primele oferte de porci pentru Crăciun. Unii fermieri și-au și filmat marfa oferită la vânzare. Nu este exclus ca în apropierea Ignatului, când carnea de porc va fi la mare căutare, prețurile să crească puțin.

06 nov. 2023, 12:59
Porci de Crăciun, la vânzare pe Facebook. Crescătorii și-au pus animalele pe rețelele sociale: ”Ăsta e vietnamez. Nu conţine grăsime, e mai mult pentru fiţe”

Crescătorii au început să îşi filmeze porcii de Crăciun pe care îi au de vânzare și postează clipurile pe rețelele sociale. Speră ca animalele lor să fie văzute astfel de mai multă lume și astfel să aibă mai mulți clienți.

Cu mai puțin de două luni înainte de Crăciun, un kilogram de carne de porc se vinde cu prețuri între 15 şi 21 de lei în viu. Preţurile sunt valabile la poarta fermei. La carcasă, un kilogram de carne de porc va costa între 25 şi 35 de lei, potrivit observatornews.ro.

Citește și: DOCUMENT Scandal uriaş înainte de Crăciun. Românii nu-şi mai pot vinde porcii din gospodării, şedinţă de urgenţă pentru modificarea legii

”Ăsta e vietnamez. Nu conţine grăsime, e mai mult pentru fiţe. Iar ăsta nu conţine grăsime, dar conţine numai carne. Iar ea este un fel de mangaliţă. Ei au libertate, la ferm toate animalele au libertate”, a declarat un crescător de porci.

Citește și: România mai are doar 3.3 milioane de porci, jumătate față de 2006

Porcii vietnamezi ajunși la maturitate pot cântări în medie până la 70 de kilograme. Porcii vietnamezi au nivelul colesterolului de tip LDL (colesterolul rău) de șapte ori mai scăzut față de cel al porcului românesc. Astfel, carnea de porc vietnamez este ideală pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni medicale sau cele care urmează anumite cure de slăbire.

Micii fermieri se plâng că găsesc tot mai greu cumpărători, pentru că mulţi români cumpără carnea direct din magazine. Este mai ieftină în supermarketuri, dar nu are aceeaşi calitate, susţin crescătorii.

De luna viitoare, până de Ignat, preţurile ar putea fi mai mari inclusiv la poarta fermelor.