Porcii Mangaliţa, vedete în presa britanică

Porcii cu lână de oaie fac senzaţie în presa britanică! Este vorba, mai exact, de porcii Mangaliţa, care au devenit vedete în ultima perioadă chiar şi în mediul online, unde crescătorii au început să posteze numeroase fotografii cu ciudatele creaturi.

15 feb. 2016, 10:53
Porcii Mangaliţa, vedete în presa britanică

Presa britanică, dar şi reţelele de socializare abundă de fotografii cu purcei din rasa Mangaliţa. Rasa a fost în pragul extincţiei la începutul anilor 1990. Mai puţin de 150 de exemplare mai existau în 1993, potrivit Asociaţiei Britanice a Porcilor, relatează The Telegraph.

Porcii din aceasta rasă au fost importaţi în Marea Britanie în 2006, iar acum se reproduc la scară mare în ferme din Ungaria. Şi fermieri din România au reluat tradiţia de a creşte porci din rasa mangaliţa. În trecut, zona Transilvaniei era renumită pentru crescătoriile de porci din această rasă.

Crescătorii spun că porcii Mangaliţa le au pe toate: „o calitate fantastică a cărnii, iar grăsimea lor este la fel de sănătoasă ca cea a somonului”. 

Mi-a plăcut foarte mult ca şi aspect, dar mai mult pentru că am auzit că carnea lor e foarte gustoasă şi foarte sănătoasă”, a declarat un crescător de porci Mangaliţa.