Proiectul de REPATRIERE A AURULUI, raport de admitere în Comisia de Buget din Senat

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, raport de admitere a proiectului de lege iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae, prin care Banca Naţională a României este obligată să aducă în ţară rezervele de aur care în prezent sunt păstrate în străinătate.

26 mart. 2019, 11:34
Proiectul de REPATRIERE A AURULUI, raport de admitere în Comisia de Buget din Senat

Senatorii din Comisia de buget-finanţe au dat raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României. S-au înregistrat şapte voturi „pentru”, două „împotrivă” şi o abţinere.

Pe 28 februarie, preşedinte Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi senatorul PSD Şerban Nicolae au depus un proiect prin care Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, respectiv peste 56 de tone de aur, reiese din datele actuale.

Proiectul de act normativ mai vizează ca în caz de diminuare a rezervelor, până la un nivel care ar periclita tranzacţiile internaţionale ale statului, BNR să prezinte „Parlamentului şi Guvernului, de îndată”, un raport privind situaţia rezervelor şi cauzele care au condus sau care pot conduce la o astfel de reducere.