Poroşenko şi Merkel au discutat despre încălcarea regimului de încetare a focului în Donbas

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a discutat la telefon cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pe marginea cazurilor de încălcare a regimului de încetare a focului din zona Donbas, informează Unian.ua, transmite Agerpres.

15 sept. 2014, 07:10
Poroşenko şi Merkel au discutat despre încălcarea regimului de încetare a focului în Donbas

Într-un comunicat difuzat luni de serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene se arată că cele două părţi şi-au exprimat îngrijorarea referitor la cazurile de încălcare a regimului de încetare a focului, convenind să depună în continuare eforturi pentru o soluţionare paşnică a conflictului din estul Ucrainei.

În acest context, cancelarul german a subliniat importanţa adoptării de către parlamentul Ucrainei a unei legi care să prevadă un statut special pentru unele zone din regiunile Donbas şi Lugansk şi o lege privind amnistia.

De asemenea, Merkel şi Poroşenko au discutat despre posibilitatea continuării negocierilor internaţionale în ‘formatul din Normandia’ (Germania, Franţa, Ucraina şi Rusia).

Părţile s-au referit şi la negocierile trilaterale de la Bruxelles, Merkel salutând decizia din 12 septembrie a Uniunii Europene (UE) de a susţine Ucraina.