Portărița acuzată că ar fi bărbat rupe tăcerea: „”Ilegalitatea” este că nu sunt frumoasă. Voi da în judecată Federația Iordanului”

Portărița de la naționala de fotbal feminin a Iranului, care a fost acuzată că este bărbat, spune că va da în judecată Federația Iordaniană de Fotbal.

18 nov. 2021, 12:29
Portărița acuzată că ar fi bărbat rupe tăcerea: „”Ilegalitatea” este că nu sunt frumoasă. Voi da în judecată Federația Iordanului”

Portărița de la naționala de fotbal feminin a Iranului, Zohreh Koudaei, a fost acuzată de către Federația Iordaniană de Fotbal că ar fi bărbat.

Acest scandal a izbucnit după ce echipa de fotbal feminin a Iranului a învins reprezentativa din Iordania cu 4-2 la loviturile de departajare, în preliminariile Cupei Asiei.

Emma Răducanu, anunţ surprinzător la final de sezon. „Părinţii mei mă vor ajuta cu siguranţă să fac acest lucru!”

Reacția Federației din Iordania în fața înfrângerii a fost una halucinantă, instituția a reclamat că portarul echipei Iranului, Zohreh Koudaei ar fi bărbat și a cerut să fie efectuate investigații suplimentare în acest sens.

La aproape două săptămâni de la izbucnirea scandalului, Zohreh Koudaei a rupt tăcerea. Jucătoarea din Iran a transmis că este, de fapt, o victimă a bullying-ului și a anunțat că va da Federația Iordaniană de Fotbal în judecată.

”Sunt femeie! Sunt o victimă a bullying-ului din Iordania. Voi da în judecată Federația din Iordania! Singura ‘ilegalitate’ este că nu sunt frumoasă, de asta au apărut toate aceste probleme”, a spus Zohreh Koudaei, potrivit Hurriyet.

Antrenorul naționalei feminine a Iranului a respins, de asemenea, acuzațiile, susținând că sunt doar ”pretexte false” folosite pentru că Iordania ”nu acceptă înfrângerea”.

De asemenea, Maryam Irandoust a transmis că Federația din Iran este pregătită să furnizeze orice document este necesar pentru a demonstra că Zohreh Koudaei este, într-adevăr, femeie.

Tot scandalul a izbucnit după ce președintele Federației de Fotbal din Iran, prințul Ali Ben al-Hussein, a publicat pe contul de Twitter un mesaj prin care transmitea că are dubii că Zohreh Koudaei este femeie.

Mai mult, oficialul susținea că Iranul deține un ”record în problemele de gen și de dopaj”, relatează digisport.ro.

Scandal imens în fotbalul feminin! Ar fi folosit un bărbat în poartă, chiar în meciul decisiv VIDEO

Scandal imens în fotbalul feminin! Portărița echipei naționale din Iran este suspectată că ar fi, de fapt, portar. Preşedintele Federaţiei Iordaniene, Prinţul Ali Ben al-Hussein, a postat pe Twitter o scrisoare din 5 noiembrie „care solicită verificarea sexului” lui Zohreh Koudaei.

Garbine Muguruza a câştigat Turneul Campioanelor. Este prima jucătoare din Spania care reuşeşte această performanţă

„Luând în considerare dovezile pe care le avem și faptul că federația noastră a tratat cu multă seriozitate această competiție, cerem să fie demarată o investigație transparentă și clară, condusă de experți medicali independenți, pentru a stabili eligibilitatea jucătoarei în cauză. Asta mai ales pentru că echipa națională de fotbal feminin a Iranului are o istorie bogată în ceea ce privește problemele de gen și dopaj”, a transmis Bin al-Hussein.

Iran a învins Iordania în preliminaiile pentru Cupa Asiei la fotbal feminin, scor 4-2, la loviturile de departajare, iar acest meci a declanșat un scandal uriaș. Iordanienii o acuză pe Zohreh Koudaei că ar fi, de fapt, bărbat. Zohreh Koudaei a apărat două lovituri de la 11 metri în meciul decisiv cu Iordania și a asigurat calificarea Iranului la turneul final.

Selecționerul Iranului a comentat acest scandal: „Sunt acuzații fără pretext, ei nu pot accepta înfrângerea. Noi suntem gata să furnizăm orice document dorit de AFC”. Cupa Asiei la fotbal feminin va avea loc în India, în perioada 20 ianuarie – 6 februarie.