Porţile Catedralei din Timişoara s-au închis în faţa revoluţionarilor care au vrut să aprindă lumânări

Mai mulţi oameni care au vrut să cumpere, marţi noapte, lumânări din Catedrala Mitropolitană din Timişoara pentru a le aprinde în memoria eroilor căzuţi la Revoluţie în urmă cu 25 de ani au găsit porţile încuiate şi s-au arătat revoltaţi de această situaţie. În final, un preot i-a lăsat să intre.

17 dec. 2014, 08:53
Porţile Catedralei din Timişoara s-au închis în faţa revoluţionarilor care au vrut să aprindă lumânări

La aproximativ trei ore de la plecarea de la Timişoara a preşedintelui ales, Klaus Iohannis, după ce acesta a participat la mai multe evenimente dedicate Revoluţiei din Decembrie 1989, marţi seară, mai mulţi credincioşi au încercat să intre în Catedrala Mitropolitană pentru a cumpăra lumânări, însă au găsit porţile încuiate, potrivit Mediafax.

VEZI ŞI: Mărturii cutremurătoare din timpul Revoluţiei de la Timişoara: Cum a trăit acele clipe o fată de 18 ani

Oamenii au început să tragă de uşi şi şi-au amintit că la fel s-a întâmplat şi în urmă cu 25 de ani, în 18 decembrie 1989, când armata a tras asupra oamenilor adunaţi pe treptele Catedralei, iar din interior uşile au fost încuiate, din acest motiv 40 de persoane care au fost împuşcate pierzându-şi viaţa.

La un moment dat, în timp ce oamenii care voiau să cumpere lumânări, marţi noapte, trăgeau de uşile încuiate, din interiorul lăcaşului de cult a ieşit o femeie care a spus că s-a terminat programul de vizitare al Catedralei şi că înăuntru se face curăţenie.

La un moment dat, în zonă şi-a făcut apariţia şi un preot care le-a spus timişorenilor adunaţi în faţa porţilor Catedralei că lăcaşul de cult este închis pentru curăţenie. Cu toate acestea, el le-a permis, în final, oamenilor să intre şi să cumpere lumânări.

CITEŞTE ŞI. Klaus Iohannis: Avem nevoie de un mare muzeu al comunismului, voi pleda pentru construirea lui