Portofoliul imobiliar ale fondatorilor Dedeman este compus în mai mare parte din proprietăți situate în București, având și doar o clădire în Cluj-Napoca. Cele 13 firme asociate imobilelor au raportat anul trecut o cifră de afaceri totală de 398,2 milioane de lei, adică circa 80 de milioane de euro, potrivit calculelor Economica.net pe baza datelor financiare ale firmelor preluate de Pavăl Holding în tranzacțiile imobiliare.
Toate firmele au generat un profit de 22,4 milioane de euro, în scădere cu 20% de la 27,8 milioane de euro. În clasament nu a fost inclusă și clădirea de birouri Ethos, cumpărată anul acesta.
Majoritatea clădirilor de birouri din portofoliul lor înregistrează creșteri moderate, în special The Office Cluj Napoca, U Center faza 1 și The Bridge 1,cu excepția River Place, care are o scădere de 36% a afacerilor, iar The Bridge 2 rămâne practic la același nivel.
Cele mai mari salturi procentuale sunt înregistrate de firmele care deține proiectele U Center faza 1 (+17,2%) și The Bridge 1 (+11,4%). The Office Cluj Napoca, cel mai mare activ din portofoliu, are o creștere de 5,4%, depășind o cifră de afaceri de 76 milioane lei în 2025 și marcând un profit de peste 43 de milioane de lei.
Per ansamblu, aproape toate clădirile deținute de frații Pavăl raportează creșteri moderate, între 4% și 10%, inclusiv Opera I (+9,6%), The Bridge 3 (+6%) și Europe House (+6,6%). Alte proiecte, precum Orhideea Towers, Opera II și Campus 6.1, rămân aproape la același nivel față de 2024.
Prima investiție imobiliară a fondatorilor Dedeman, care a devenit cel mai mare retailer de bricolaj din România, a avut loc în 2018, când frații Pavăl au cumpărat complexul de birouri The Bridge din apropierea pasajului Basarab.
Aceasta nu a fost prima lor încercare pe piața imobiliară. În 2017, frații Pavăl au încercat să cumpere cele cinci clădiri de birouri dezvoltate de AFI Europe lângă mallul AFI Cotroceni.
Citește și: Explozia de inspirație a anului: Arena Elevilor 2025. Două zile. 100 de speakeri. Mii de elevi în formare
În 2019, frații Pavăl cumpără cu 120 de milioane de euro clădirea de birouri The Office din Cluj Napoca.
Cei doi antreprenori și-au completat portofoliul de proprietăți imobiliare în plină pandemie și au cumpărat clădiri de birouri, timp în care piața experimenta pentru prima dată munca de acasă, iar marile companii îți regândeau strategiile de ocupare a birourilor. În 2021 Pavăl Holding finalizează achiziția clădirii Dacia One, pe care a plătit 50 de milioane de euro, iar în toamna lui 2022, a anunțat achiziția portofoliului de clădiri de birouri deținut de CA Immo în România, într-o tranzacție de 380 de milioane de euro.
Portofoliul celor doi antreprenori de proprietăți imobiliare s-a extins în plină pandemie și și au cumpărat clădiri de birouri, timp în care piața experimenta pentru prima dată munca remote, iar marile companii îți regândeau strategiile de ocupare a birourilor. În 2021 Pavăl Holding finalizează achiziția clădirii Dacia One, pentru care a plătit 50 de milioane de euro, iar în toamna lui 2022, a anunțat achiziția portofoliului de clădiri de birouri deținut de CA Immo în România, într-o tranzacție de 380 de milioane de euro.