Portofoliul imobiliar al fraților Pavăl, un adevărat imperiu financiar. Câți bani fac proprietarii Dedeman din clădirile de birouri de peste 800 de milioane de euro

Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, gestionează un portofoliu imobiliar de peste 800 milioane euro. Cele 13 firme care sunt asociate imobilelor au realizat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 398,2 milioane de lei, adică circa 80 de milioane de euro.
Alina Costache
28 iul. 2025, 16:15
Portofoliul imobiliar al fraților Pavăl, un adevărat imperiu financiar. Câți bani fac proprietarii Dedeman din clădirile de birouri de peste 800 de milioane de euro

Portofoliul imobiliar ale fondatorilor Dedeman este compus în mai mare parte din proprietăți situate în București, având și doar o clădire în Cluj-Napoca. Cele 13 firme asociate imobilelor au raportat anul trecut o cifră de afaceri totală de 398,2 milioane de lei, adică circa 80 de milioane de euro, potrivit calculelor Economica.net pe baza datelor financiare ale firmelor preluate de Pavăl Holding în tranzacțiile imobiliare.

Toate firmele au generat un profit de 22,4 milioane de euro, în scădere cu 20% de la  27,8 milioane de euro. În clasament nu a fost inclusă și clădirea de birouri Ethos, cumpărată anul acesta.

Citește și: Calendar ortodox 29 iulie 2025. Sfântul mucenic al lui Hristos care-ţi vine în ajutor în momentele de cumpănă. Rugăciune grabnic ajutătoare

Cum merg afacerile imobiliare ale fraților Pavăl

Majoritatea clădirilor de birouri din portofoliul lor înregistrează creșteri moderate, în special The Office Cluj Napoca, U Center faza 1 și The Bridge 1,cu excepția River Place, care are o scădere de 36% a afacerilor, iar The Bridge 2 rămâne practic la același nivel.

Cele mai mari salturi procentuale sunt înregistrate de firmele care deține proiectele  U Center faza 1 (+17,2%) și The Bridge 1 (+11,4%). The Office Cluj Napoca, cel mai mare activ din portofoliu, are o creștere de 5,4%, depășind o cifră de afaceri de 76 milioane lei în 2025 și marcând un profit de peste 43 de milioane de lei.

Per ansamblu, aproape toate clădirile deținute de frații Pavăl raportează creșteri moderate, între 4% și 10%, inclusiv Opera I (+9,6%), The Bridge 3 (+6%) și Europe House (+6,6%). Alte proiecte, precum Orhideea Towers, Opera II și Campus 6.1, rămân aproape la același nivel față de 2024.

Cum și-au construit proprietarii Dedeman imperiul imobiliar

Prima investiție imobiliară a fondatorilor Dedeman, care a devenit cel mai mare retailer de bricolaj din România, a avut loc în 2018, când frații Pavăl au cumpărat complexul de birouri The Bridge din apropierea pasajului Basarab.

Aceasta nu a fost prima lor încercare pe piața imobiliară. În 2017, frații Pavăl au încercat să cumpere cele cinci clădiri de birouri dezvoltate de AFI Europe lângă mallul AFI Cotroceni.

Citește și: Explozia de inspirație a anului: Arena Elevilor 2025. Două zile. 100 de speakeri. Mii de elevi în formare

În 2019, frații Pavăl cumpără cu 120 de milioane de euro clădirea de birouri The Office din Cluj Napoca.

Cei doi antreprenori și-au completat portofoliul de proprietăți imobiliare în plină pandemie și au cumpărat clădiri de birouri, timp în care piața experimenta pentru prima dată munca de acasă, iar marile companii îți regândeau strategiile de ocupare a birourilor. În 2021 Pavăl Holding finalizează achiziția clădirii Dacia One, pe care a plătit 50 de milioane de euro, iar în toamna lui 2022, a anunțat achiziția portofoliului de clădiri de birouri deținut de CA Immo în România, într-o tranzacție de 380 de milioane de euro.

Portofoliul celor doi antreprenori de proprietăți imobiliare s-a extins în plină pandemie și și au cumpărat clădiri de birouri, timp în care piața experimenta pentru prima dată munca remote, iar marile companii îți regândeau strategiile de ocupare a birourilor. În 2021 Pavăl Holding finalizează achiziția clădirii Dacia One, pentru care a plătit 50 de milioane de euro, iar în toamna lui 2022, a anunțat achiziția portofoliului de clădiri de birouri deținut de CA Immo în România, într-o tranzacție de 380 de milioane de euro.

DailyBusiness
Rețeta de chiftele din conopidă a Roxanei Blenche. Sunt perfecte pentru zilele caniculare
Spynews
Ce se întâmplă cu Ion Iliescu pe patul de spital! Medicii au făcut un anunț de ultim moment
Bzi.ro
Felix Baumgartner, dovada supremă de iubire! Ce i-a lăsat moștenire Mihaelei Rădulescu
Fanatik.ro
Video. „Dodel” Cristi Tănase, filmat beat și dezbrăcat lângă București: avea alcoolemie 0,9 mg/l! Fostul jucător al FCSB a fost dat afară de la echipa unde antrena. Prima reacție
Capital.ro
O mare campioană a murit fulgerător. Lumea sportului e în doliu. Era mult prea tânără: Ai fost o minune
Playtech.ro
În cât timp primești banii în cazul unui proces de succesiune? Perioada estimativă pentru plăți
Adevarul
Paradox fiscal cu trei zile înainte de aplicarea cotelor majorate de TVA: poți cumpăra ingredientele cu cota de 21% și vinde produsul finit cu cota de 11%
wowbiz.ro
Anunț oficial! Cât vor fi bursele elevilor în anul școlar 2025-2026. Ministrul Educației a explicat care sunt criteriile de acordare: „Meritul trebuie să fie merit”
Evz.ro
Peste 8.000 de milionari în Republica Moldova. Cine sunt și cum au obținut venituri impresionante
Prosport.ro
Ce și-a făcut Simona Halep pentru a fi o femeie mai atrăgătoare
kanald.ro
O doctoriță de la Spitalul Militar Iași a fost găsită moartă în casă de fiica ei. Sânziana Lovin avea 50 de ani și o carieră promițătoare în spate
Cancan.ro
Motivul REAL pentru care Mihaela Rădulescu s-a îmbrăcat în alb la înmormântarea lui Felix Baumgartner. Are o semnificație aparte!
Capital.ro
TAXA pe apă pe care o plătesc românii. Mulți nici nu știu de ea: ,,De ce achităm această taxă?''
StirileBZI
Noi tăieri pentru bugetari! Indemnizația de hrană se reduce semnificativ. Cine pierde cel mai mult?
stirilekanald.ro
Medicul Sînziana Lovin, găsită moartă în casă de fiica sa de 19 ani! Dezvăluiri de ultimă oră
Programul Rabla, suspendat timp de doi ani. Fondurile vor fi redirecționate către proiecte din PNRR