Portretul lui Hitler la tinereţe

Artista britanică Helen McKie, singura femeie căreia i-a fost permis să deseneze în cartierul general al naziştilor din Munchen a realizat mai multe schiţe, printre care şi un portret al lui Adolf Hitler din Sala de Consiliu. Sediul nazist din Munchen a fost distrus de un incendiu în 1943.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 13:16

O colecţie de desene cu Adolf Hitler şi cartierul său general din Muchen, înainte de a ajaunge la putere, va fi scoasă la licitaţie în Anglia. Desenele au fost realizate de către englezoaica Helen McKie, singura femeie căreia i-a fost permis să deseneze în cartierul general al naziştilor, cu doi ani înainte de preluarea puterii de către nazişti şi cu opt ani înainte de a începe cel de-al doilea Război Mondial.

Desenele sunt printre puţinele  mărturii din sediul nazist din Munchen, care a ars în 1943. Ofiţerii germani au fost desenaţi într-un moment de respiro, cu halbele de bere în faţă, într-o ambuscadă cu mai mulţi civili sau studiind hărţi. Artista a realizat şi un portret al lui Hitler, făcut însă după un tablou din Camera de Consiliu.