Portugalia anunţă că va vinde încă cinci avioane de vânătoare F-16 României

Ministerul Apărării din Apărării din Portugalia a confirmat oficial că va vinde alte cinci avioane de vânătoare F-16 către România, iar Guvernul de la Lisabona va achiziţiona alte aparate din Statele Unite pentru a le înlocui pe acestea, anunţă news.ro.

RomaniaTV.net
21 iul. 2018, 12:25
Portugalia anunţă că va vinde încă cinci avioane de vânătoare F-16 României

„Ministerul Apărării a confirmat astăzi că va vinde încă cinci F-16 către România şi a spus că avioanele vor fi scoase din „inventarul naţional” şi vor fi înlocuite cu altele, ce vor fi cumpărate din Statele Unite şi vor fi modernizate în Portugalia”, a anunţat joi agenţia portugheză de presă Lusa.

Confirmarea a venit la câteva zile după ce ministrul Apărării din România, Mihai Fifor, a afirmat că încă cinci avioane F-16 vor fi cumpărate de la Portugalia până la finalul anului.

România a încheiat, în 2013, un contract cu Portugalia, de 628 milioane euro cu TVA, care viza achiziţia a 12 avioane F-16. Primele şase aeronave din escadrila de 12 avioane multirol incluse în acordul româno-portughez au intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în septembrie 2016, următoarele trei în decembrie 2016, iar ultimele trei în octombrie 2017.