Porturile de la Marea Neagră sunt închise din cauza vântului puternic VIDEO

Toate porturile din Constanţa sunt închise din cauza vântului puternic, iar pe mare, valurile ating chiar 12 metri înălţime. În plus, mai multe localităţi din judeţul Constanţa au rămas fără curent electric.

RomaniaTV.net
20 dec. 2012, 10:17

Toate porturile de la Marea Neagră erau închise joi dimineaţă, după mai bine de 36 de ore de când s-a luat decizia de a sista manevrele navelor din cauza vântului puternic.

Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile au fost sistate în cursul nopţii de marţi spre miercuri, pe rând, în porturile Midia, Mangalia, Constanţa Sud, atât maritim cât şi fluvial, şi Constanţa Nord. În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă. Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionat şi traficul pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud – fluvial.

În judeţul Constanţa nu sunt drumuri închise.

Centrul Infotrafic din Poliţia Română a informat, joi, că autorităţile bulgare au oprit intrarea tuturor vehiculelor prin punctele de trecere a frontierei (PTF) Giurgiu şi Vama Veche, din cauza ninsorii şi a viscolului.


loading...