Porumbeii care fac mizerie în Cişmigiu ar putea fi alungaţi cu ajutorul păsărilor de pradă

Păsările care fac mizerie în Parcul Cişmigiu ar putea fi alungate cu păsări de pradă, special antrenate în acest scop, a anunţat, joi, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.

24 nov. 2022, 12:13
Porumbeii care fac mizerie în Cişmigiu ar putea fi alungaţi cu ajutorul păsărilor de pradă

Viceprimarul a menţionat că zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialişti să sperie şi să gonească populaţia de păsări ce revine zi de zi în Cişmigiu.

„Testăm soluții noi pentru un Cișmigiu curat.

După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cișmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluții pentru a alunga păsările din parc.

În cadrul studiului ”Ciorile din Grădina Cișmigiu. Vecini cu aripi”, proiect câștigător în cadrul secțiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfășurat o acțiune cu caracter experimental.

Vrem să verificăm eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop. Astfel, zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialiști să sperie și să gonească populația de păsări ce revine zi de zi în Cișmigiu.

Vreau să mă asigur că oamenii își pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura și de natură, dar și de curățenia pe care o așteaptă.”, a scris Horia Tomescu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Cozi uriaşe ca pe vremea lui Ceauşescu la un magazin din Capitală. Oamenii s-au înghesuit să prindă ulei şi carne la ofertă