Porumbelul care a încălcat carantina are şanse mari să fie lăsat în viaţă. Detaliul incredibil care l-ar putea salva de la moarte

Un porumbel despre care se credea că provine din SUA şi care riscă să fie eutanasiat de autorităţile sanitare australiene pentru că ar fi încălcat măsurile de carantină ar putea fi salvat de la moarte, după ce experţii au afirmat că inelul pe care pasărea îl poartă la un picior este cel mai probabil fals,

15 ian. 2021, 13:51
Porumbelul care a încălcat carantina are şanse mari să fie lăsat în viaţă. Detaliul incredibil care l-ar putea salva de la moarte

Acel porumbel voiajor ar fi străbătut aproximativ 15.000 de kilometri din statul american Alabama – de unde ar fi originar – şi până în oraşul australian Melbourne. Presa australiană a publicat mai multe relatări care vorbeau despre felul în care Kevin Chelli-Bird, un locuitor din Melbourne, a descoperit în faţa locuinţei sale această pasăre, devenită între timp celebră. Inelul pe care „Joe” – porumbelul poreclit astfel după viitorul preşedinte american – îl avea la picior lăsa să se înţeleagă că era vorba despre o pasăre care a participat la curse de porumbei voiajori organizate în Statele Unite.

Mediatizarea intensă provocată de acest eveniment a fost însă foarte repede temperată de autorităţile australiene.

Oficialii australieni consideră că „Joe” ar putea reprezenta „o ameninţare în materie de biosecuritate” şi că ar putea fi eutanasiat pentru a evita orice risc de răspândire a bolilor în Australia.

Însă vineri s-a produs o nouă lovitură de teatru. Potrivit mai multor columbofili, citaţi de AP „Joe” nu ar aparţine rasei de porumbei care sunt crescuţi pentru a participa la curse în Statele Unite, contrar a ceea ce lăsa să se înţeleagă inelul său.

Astfel, s-a aflat că pasărea este un porumbel australian din rasa Tumbler turcesc.

„Ei nu sunt crescuţi pentru a zbura pe distanţe lungi, ci pentru a face tumbe în aer. Sunt mai degrabă păsări de spectacol”, a explicat Lars Scott, reprezentant al unei asociaţii însărcinate cu salvarea porumbeilor din Melbourne.

Asociaţia americană a crescătorilor de porumbei de curse a confirmat această versiune a faptelor prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, potrivit căruia proprietarul inelului care se află în prezent la piciorul păsării din Australia a spus că „Joe” nu a trăit niciodată în crescătoria lui.

„Pasărea poartă ceea ce pare a fi un inel american de identificare – ministerul lucrează în prezent pentru a stabili autenticitatea sa”, a declarat un purtător de cuvânt de la Ministerul australian al Agriculturii. Cu câteva ore mai devreme, viceprim-ministrul australian Michael McCormack a făcut o declaraţie ameninţătoare.

Citelte şi Un porumbel a fost reţinut de autorităţile indiene fiind suspectat de spionaj. Ce scria pe bileţelul legat de piciorul păsării

„Dacă Joe a sosit la noi fără să respecte măsurile noastre stricte în materie de biosecuritate, atunci Joe, ori te întorci la tine acasă, ori vei suporta consecinţele”, a declarat Michael McCormack în faţa reprezentanţilor presei australiene.

Predecesorii acestui ministru au ameninţat, în 2015, că îi vor eutanasia pe cei doi câini de companie ai actorului american Johnny Depp şi ai soţiei sale din acea vreme, Amber Heard, întrucât nu au respectat cele 10 zile de carantină obligatorie pentru animalele care pătrund pe teritoriul Australiei.

Cei doi actori au reuşit să îşi salveze câinii după ce i-au expediat foarte repede înapoi în Statele Unite.


loading...