Posibila cauză a accidentului rutier din Elveţia: Şoferul vroia să pună un DVD

Două ziare, unul belgian şi unul elveţian, scriu joi că unii dintre copiii răniţi în accidentul de autocar din Elveţia au povestit că şoferul a vrut să utilizeze un DVD chiar înaintea dramei.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 16:26
Posibila cauză a accidentului rutier din Elveţia: Şoferul vroia să pună un DVD

Potrivit ediţiei online a cotidianului Het Laatste Nieuws, „chiar înainte de accident, şoferul a vrut să pună un DVD” în DVD-player. „Este ceea ce le-au spus copii răniţi părinţilor şi personalului medical” din spitalele elveţiene în care sunt internaţi, scrie publicaţia, fără să citeze anumite surse.

Cotidianul îl citează de asemenea pe un oficial din cadrul poliţiei elveţiene, Renato Kalbermatten, care califică această ipoteză drept conjuncturală, notând că imaginile video înregistrate în tunel nu o confrmă, chiar dacă ipoteza este analizată de către anchetatori.

Publicaţia precizează, pe baza acestor mărturii anonime, că un profesor de la şcoala din Heverlee i-a dus un DVD şoferului cu puţin timp înainte de accident.

Aceste informaţii au fost obţinute atât de către trimişii săi speciali în Elveţia, cât şi de cotidianul elveţian Aargauer Zeitung, subliniază cotidianul belgian de limbă olandeză.

„Un mic moment de neatenţie ar fi putut conduce la lovirea autorcarului de marginea drumului şi la pierderea controlului de către şofer”, scrie Het Laatste Nieuws.

Autocarul a pornit din Val d’Anniviers, în cantonul Valais, marţi către ora 21.00 (22.00, ora României) pentru a se întoarce în Belgia. Către ora 21.15 (22.15, ora României), a intrat în tunelul rutier din Sierre, după care s-a lovit de bordură, ulterior percutând frontal zidul de beton al opririi de urgenţă.

Anchetatorii nu iau în calcul ipoteza unei viteze excesive.

Justiţia elveţiană a anunţat miercuri seara că urmăreşte trei piste în ancheta sa, şi anume o problemă tehnică, o problemă de sănătate a şoferului şi o eroare umană.

Dintre cele 52 de persoane de la bordul autocarului, 28 au murit, 22 fiind copii. Au murit, de asemenea, ambii şoferi.