Posibila întoarcere a lui Gutău în PDL generează tensiuni în filiala din Vâlcea

Posibila revenire a lui Mircia Gutău în PDL Vâlcea agită din nou spiritele în rândurile democrat-liberalilor vâlceni; în timp ce membrii vechi ai partidului îl aşteaptă pe fostul lider, membrii noi, grupaţi în jurul deputatului Rădulescu, spun că nu ar fi oportun.

RomaniaTV.net
30 iul. 2013, 11:24
Posibila întoarcere a lui Gutău în PDL generează tensiuni în filiala din Vâlcea

„Mircia Gutău poate să vină şi este binevenit în partid, dar părerea mea este că PDL Râmnicu Vâlcea trebuie să-şi facă o strategie prin care să câştige primăria fără a mai depinde de alianţe sau de sprijin. PDL Râmnicu Vâlcea trebuie să înveţe cum să câştige primăria cu sau fără Mircia Gutău’, a declarat marţi preşedintele PDL Vâlcea, Dorel Jurcan.

Aceleaşi păreri le au şi secretarul general al PDL Vâlcea, Samoil Vîlcu, şi prim-vicepreşedintele Romulus Bulacu.

În schimb, conducerea organizaţiei municipale ezită în ceea ce priveşte revenirea fostului primar Gutău, liderul Romeo Rădulescu spunând că nu e un subiect important, în timp ce alţi reprezentanţi merg până acolo încât afirmă că „la cât rău a făcut partidului la alegerile din 2012, Gutău nu este un membru dezirabil”.

Prezentă la sfârşitul săptămânii la Râmnicu Vâlcea, prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat că nu ar fi de acord cu reprimirea în partid a lui Mircia Gutău, dar că decizia va fi luată la nivel local.

Mircia Gutău a fost liderul PDL Vâlcea până în anul 2010. De două ori primar, Gutău a beneficiat de popularitate în rândul vâlcenilor, fiind reales în 2008 cu peste 70%. În 2010 a fost arestat şi condamnat de ÎCCJ la 3 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Revenit în viaţa politică în anul 2012, l-a susţinut pe candidatul UNPR la primăria Râmnicului, mulţi analişti din presa locală considerând că „prin divizarea voturilor între candidatul PDL şi cel UNPR s-a făcut jocul USL care a câştigat primăria Râmnicului, prin Emilian Frâncu”.

Gutău nu şi-a manifestat direct intenţia de a se reînscrie în PDL, declarând că aşteaptă să se termine „restricţiile” pe care le are în urma condamnării, după care va decide dacă va reveni sau nu în partid.