Posibile noi RESTRICŢII pentru români dacă numărul de cazuri de COVID continuă să crească. Avertismentul premierului Orban

Publicat: Vineri, 05 Iunie 2020 14:28 // Actualizat: Vineri, 05 Iunie 2020 14:53 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat, din nou, pe români să se protejeze şi să respecte "distanţa fizică de protecţie sanitară". Ludovic Orban a atras atenţia că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus poate să ducă la noi restricţii. 

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, despre creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

"Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla", a spus Ludovic Orban.

Premierul a transmis din nou îndemnul la responsabilitate şi respectarea măsurilor de protecţie.

"Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii! Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi", a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernica, unde a participat la evenimentul de lansare a proiectului "Produs în Arie Naturală Protejată".

Orban a subliniat că autorităţile au în vedere o "relaxare graduală" prin măsurile adoptate în starea de alertă, dar a avertizat că "orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii".

"Rolul acestei relaxări este tocmai o relaxare graduală, aşteptând ca românii să respecte regulile, aşa cum le-au respectat şi în perioada stării de urgenţă, să putem să ţinem sub control răspândirea acestui virus. Respectaţi toate regulile, protejaţi şi protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei din jur, pentru că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii", a mai afirmat Orban.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 5 IUNIE. Sub 200 noi cazuri de COVID în 24 de ore. Numărul total al îmbolnăvirilor a trecut de 20.000

196 de cazuri noi de infectare au fost anunţate vineri de Grupul pentru Comunicare Strategică, după ce joi s-au raportat 238 de cauri, în creştere faţă de perioada anterioară. Numărul total al îmbolnăvirilor cu COVID-19 a ajuns la peste 20.000.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bilant Covid Romania coronavirus covid Ludovic Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
15 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H