Poşta Română a lansat primele cutii poştale digitale. Cum arată şi unde au fost instalate

Poşta Română a anunţat, vineri, că a lansat primele cutii poştale digitale. Potrivit companiei, 3000 de astfel de cutii poştale urmează să fie intalate în următoarea perioadă în toată ţara.

22 iul. 2022, 15:21
Poşta Română a lansat primele cutii poştale digitale. Cum arată şi unde au fost instalate

Poşta Română a lansat primele cutii poştale digitale. Astfel, operatorul public poştal mai face un pas spre digitalizare şi aliniere la dinamica mondială a comerţului online.

Poşta Română a lansat primele cutii poştale digitale. Unde au fost instalate

Citeşte şi Poşta Română cumpără biciclete electrice de cinci milioane de lei, pentru poştaşii din toată ţara. De ce se tem angajaţii

Primele cutii poştale digitale ale Poştei Române au fost instalate în cadrul subunităţilor OP Bucureşti 66, situată pe strada Constantin Titel Petrescu din Capitală, şi în oraşul Buftea (judeţul Ilfov), la oficiul poştal din localitate.

”Poşta Română şi-a extins portofoliul de produse şi a lansat, astăzi, primele cutii poştale digitale dintr-un total de 3.000 de astfel de lockere, care urmează a fi instalate în perioada următoare pe întreg teritoriul naţional. În acest fel, operatorul public poştal mai face un pas spre digitalizare şi aliniere la dinamica mondială a comerţului online”, anunţă compania.

Noile cutii poştale digitale reprezintă o soluţie de procesare pentru operaţiuni de distribuire de colete, cu sau fără ramburs, ele fiind accesibile clienţilor în regim self-service, non-stop. Mai exact, acestea oferă posibilitatea destinatarilor trimiterilor poştale să-şi ridice coletul oricând doresc, eliminând, astfel, constrângerile legate de intervalul orar de distribuire de către salariaţii poştali sau de timpul de aşteptare pentru ridicarea trimiterilor de la ghişeul poştal.

“Aşa cum am promis la începutul anului, lansăm şi primele cutii poştale digitale, după punerea în funcţiune a ghişeului poştal digital, petrecută acum ceva mai mult de o lună de zile. Credem cu tărie că prezenţa acestei opţiuni în oficiile noastre poştale va fi un pilon important în procesul de digitalizare, menit să răspundă cerinţelor pieţei.

Clienţii au nevoie de flexibilitate şi proximitate, iar acesta este un alt pas pentru a ne apropia de ei, din acest punct de vedere. Poşta Română se află într-un proces amplu de investiţii în modernizare, iar anul acesta dispunem cele mai mari investiţii bugetate şi aflate în derulare din ultimele decenii”, a apreciat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române, potrivit News.ro. 

Avizarea clienţilor care au de ridicat un colet, se va face prin sms sau e-mail. Plăţile vor putea fi făcute direct la POS-ul integrat pe care-l posedă cutia digitală, aceasta fiind dotată şi cu un ecran tactil ce oferă o interacţiune intuitivă cu utlizatorul.

”A fost o muncă susţinută a unei echipe minunate, angajaţi ai companiei şi reprezentanţi ai furnizorului, pentru care promisiunile făcute clienţilor noştri, de a ne perfecţiona din punct de vedere operaţional, sunt sfinte. Avem forţa şi determinarea necesare pentru a pune în practică cele mai ambiţioase proiecte în cadrul Poştei Române, din care vor avea de câştigat şi clienţii şi angajaţii.

Vom continua să implementăm programul de digitalizare anunţat, pentru că avem o reală nevoie să ne aliniem la standardele contemporane ale comerţului online şi să ne păstrăm poziţia de operator naţional în domeniul serviciilor poştale şi furnizor unic de serviciu universal pe tot cuprinsul ţării”, a menţionat Lidia Popa, director Regionalizare – Centre de profit, coordonatoarea proiectului de introducere a pachetomatelor în portofoliul de produse al Poştei Române.

Citeşte şi Poşta Română este compania cu cei mai mulţi salariaţi din România. Alte două firme de stat domină topul celor mai mari angajatori