Poşta Română cumpără biciclete electrice de cinci milioane de lei, pentru poştaşii din toată ţara. De ce se tem angajaţii

Poşta Română vrea să cumpere 1000 de biciclete electrice. Compania a scos la licitaţie un contrat de cinci milioane de lei. Angajaţii se tem că achiziţia bicicletelor ar putea veni la pachet cu micşorări de salarii şi disponibilizări.

11 iul. 2022, 19:27
Poşta Română cumpără biciclete electrice de cinci milioane de lei, pentru poştaşii din toată ţara. De ce se tem angajaţii
Poşta Română cumpără biciclete electrice de cinci milioane de lei

Poşta Română cumpără biciclete electrice de cinci milioane de lei. Cu ajutorul acestora, poştaşii din toată ţara vor putea termina livrările mult mai repede.

Poşta Română cumpără biciclete electrice, angajaţii se tem de disponibilizări

Citeşte şi Poşta Română rămâne fără angajaţi. Director: „Sute de oameni se pensionează lunar”. Ce salariu are un poştaş

A fost scos la licitaţie un contract de 5 milioane lei pentru cumpărarea a 1.000 de biciclete electrice. Acestea trebuie să aibă cel mult 30 de kilograme, cadru unisex inscripționat cu logo-ul Poștei și roți cu dimensiunea 28 inch, motor de minimum 250 W, schimbător Shimano și acumulator Li-Ion cu o autonomie de minimum 30 de kilometri, potrivit economedia.ro.

De asemenea, fiecare bicicleta trebuie să aibă sistem antifurt, ecran LCD care să monitorizeze parametrii de funcționare și sistem de prindere în spate a două genți pentru documente cu o masă maximă de 25 de kilograme.

Livrările  se întind pe doi ani, iar ofertele se deschid în 16 august. Departajarea firmelor înscrise se face în funcție de preț, garanția acordată și timpul cât mai mic asumat de furnizor pentru reviziile de service.

Reamintim că în luna mai, sindicaliștii spunea că acestea biciclete vor veni la pachet cu scăderi de salarii şi disponibilizări.

În norma zilnică a unui factor poștal sunt incluse numărul livrărilor zilnice și distanța, cu un calcul de 4 km/h. Sindicaliştii spun că bicicletele electrice ar permite creșterea vitezei de deplasare și implicit un număr mai mare de livrări.

Citeşte şi Poşta Română este compania cu cei mai mulţi salariaţi din România. Alte două firme de stat domină topul celor mai mari angajatori