Poșta Română face o schimbare importantă. Fiecare persoană va avea propriul cod poștal

Poșta Română schimbă codurile poștale clasice împărțite geografic. Acestea vor fi înlocuite de coduri poștale personale.

23 aug. 2022, 13:31
Poșta Română face o schimbare importantă. Fiecare persoană va avea propriul cod poștal

„Noi lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poștale sunt  împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal și indiferent unde se găsește persoana respectivă poștașul să îl găsească și să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare”, a declarat Valentin Ștefan la Radio România Actualități.

Poșta Română- Cum funcționează codurile poștale personale

Poșta Română o să implementeze o rețea de cutii poștale digitale care vor permite oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poștei sau al poștașilor.

Primele cutii poștale digitale au început deja să apară în câteva locații și urmează ca Poșta Română să mai cumpere încă 3.000 de cutii poștale și 75 de ghișee poștale, Valentin Ștefan a mai spus și că „noi, ca orice investiție majoră, vrem să o testăm mai întâi și la începutul anului am deschis câteva locații unde testăm acest produs, iar acum suntem în procedură de achiziționare.”

Noul serviciu poștal modern are ca scop principal sî fie cât se poate de rapid și convenabil, pentru ca oamenii să nu mai piardă timp atunci când trebuie să ridice un colet.

Directorul Poștei Române a declarat că „serviciul poștal modern trebuie să aibă câteva elemente. În primul rând, trebuie să fie rapid. În al doilea rând, trebuie să fie customizat pe nevoile oamenilor.”

Citește și: Magazine alimentare închise pe bandă rulantă de ANPC: „Suntem tratați ca pelicanii Europei! E dublu standard!”

Citește și: VIDEO – Momentul în care o statuetă cade peste un copil de 7 ani în sediul Primăriei Capitalei, filmat de camere de supraveghere