Poșta Română luată cu asalt de procurorii DNA. Care sunt principalele suspiciuni ale acestora

Procurorii DNA efectuează mai multe percheziții la mai multe sedii ale Poștei Române. Descinderile au avut loc în mai multe orașe din țară.

25 mai 2023, 17:41
Poșta Română luată cu asalt de procurorii DNA. Care sunt principalele suspiciuni ale acestora
Poșta Română luată cu asalt de procurorii DNA. Care sunt principalele suspiciuni ale acestora

Poșta Română a fost luată cu asalt de către procurorii DNA. Aceștia au efectuat mai multe percheziții în cinci locații aflate în mai multe orașe din țară. Este vorba despre București, Iași și Bacău. Aceste percheziții au plecat de la o serie de suspiciuni care vizează ilegalitatea mai multor contracte de achiziții publice.

Citește și: Poșta Română, parteneriat cu gigantul american eBay

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală care se referă la suspiciuni care vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. Aceastea sunt legate de încheierea unor contracte de achiziții publice. Faptele ar fi fost comise în perioada 2022-2023, conform informațiilor oferite de către DNA.

„În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi şi din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău”, au mai transmis procurorii.

Procurorii Direcție Naționale Anticorupție au descins astăzi la mai multe sedii ale Poștei Române din București, Bacău și Iași. Compania a demarat o anchetă internă, în paralel cu cea a DNA.

„Mai multe detalii pe această temă putem oferi odată cu finalizarea verificărilor. Asigurăm că operatorul național de servicii poștale tratează cu maximă responsabilitate toate obligațiile impuse prin lege și își gestionează cu seriozitate și cu atenție resursele și proiectele pe care le desfășoară. De asemenea, Compania cooperează în mod obișnuit cu orice autoritate publică de control, fiind deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa”, au transmis, joi, reprezentanţii Poşta Română.

Citește și: Persoană fizică „fără calitate specială”, trimisă în judecată de DNA în dosarul fostului director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti Ivan George-Alexandru