Poşta Română rămâne fără angajaţi. Director: „Sute de oameni se pensionează lunar”. Ce salariu are un poştaş

Directorul Poştei Române se plânge că instituţia pe care o conduce rămâne fără angajaţi. Acesta spune că lunar, sute de oameni pleacă la pensie. De asemenea, Valentin Ştefan a dezvăluit şi ce salariu are un poştaş.

06 iul. 2022, 08:34
Poşta Română rămâne fără angajaţi. Director: „Sute de oameni se pensionează lunar”. Ce salariu are un poştaş

Poşta Română rămâne fără angajaţi. Directorul Valentin Ştefan spune că instituţia pe care o conduce are nevoie urgentă de oameni. Acesta a vorbit despre salariile pe care le încasează angajaţii Poştei Române.

Poşta Română rămâne fără angajaţi. Cât câştigă un poştaş

Citeşte şi Salarii 2022: „Un zilier câştigă 18 lei/oră şi el produce de 5 lei/oră”

Valentin Ştefan spune că sunt tot mai puţini oameni care vor să lucreze la Poştă din cauza salariilor mici.

”La Poştă avem undeva venitul mediu în companie, şi salariul de bază şi bonusuri şi sporuri undeva la 4.100 de lei, în medie, brut. Se impozitează, coboară mult sub 4.000 de lei. Acum, dacă ne uităm strict la operaţional, la oficianţi, poştaşi, soferi, salariul mediu este 1.900 de lei, salariul net. De aici problema cu lipsa de angajaţi şi de interes faţă de companie”. a spus Valentin Ştefan, potrivit News.ro. 

Directorul Poştei Române a dat un exemplu de succes în bonusare, afirmând că o colegă din Bucureşti, care a cerut să citească contoare, a lucrat seara şi în week-end, şi a reuşit să câştige vreo 6.000 de lei brut. Acesta a dezvăluit că angajaţii câştigă un leu pentru fiecare citire de contoar,

De asemenea, Valentin Ştefan a mai spus că lipsa de personal mai este cauzată şi de numărul mare de angajaţi care se pensionează lunar.

”Sunt sute de oameni care pleacă în fiecare lună din companie să se pensioneze. Trebuie să ne gândim să aducem oameni în companie”, a spus el, arătând că duc o lipsă de personal în special în zonele urbane, Timişoara, Bucureşti, Cluj, Constanţa Craiova. ”Nu vor să lucreze, nu la poştă, ci pe salarii mici, asta e problema structurală a companie”, a spus directorul companiei, afirmând că sunt aceleaşi salarii şi în urban şi în rural.

Directorul Poştei Române: Aproape jumătate din POS-urile Poştei Române nu sunt folosite

Valentin Ştefan a explicat şi care este unul dintre motivele cozilor uriaşe de la ghişee.

”Aproape jumătate din POS-urile Poştei Române nu sunt folosite, deşi avem aproape în fiecare oficiu poştal POS. Este o problemă de atitudine, pur şi simplu, angajatul companiei spune că nu are POS, din diferite motive. Dacă îl foloseşte sau nu, salariul este acelaşi nu se aplică nicio pedeapsă, este o pocedură nouă pe care trebuie să o înveţe”, a declarat directorul Ştefan.

Şeful Poştei Române a mai precizat că despre acest aspect ştiu ei. dar clientul nu ştie şi are impresia că Poşta Română nu are POS-uri.

”Asta este o problemă de atitudine, îl înţeleg şi pe angajat, pentru că 10 sau 20 de ani nimeni nu l-a întrebat de ce nu foloseşte POS-ul”, a mai spus Valentin Ştefan.

Citeşte şi Poştaşul vine cu bicicleta electrică. Cum arată noile modele achiziţionate de Poşta Română, la 5.000 de lei bucata

 


loading...