Postarea CV-ului cu greşeli al ministrului propus la Educaţie, verificată de CSM

Acuzații de minciună, incompatibilitate și incompetență. Toate planează asupra ministrului propus al Educației în Guvernul Ponta. Corina Dumitrescu este acuzată că și-a trecut în CV că a urmat cursurile Universității Stanford, dar instituția neagă. CV-ul ministrului este verificat și de Consiliul Superior al Magistraturii. Premierul desemnat Victor Ponta i-a dat termen până luni să lămurească problemele, altfel îi retrage propunerea.

RomaniaTV.net
04 mai 2012, 14:39
Postarea CV-ului cu greşeli al ministrului propus la Educaţie, verificată de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că va începe verificări legate de CV-ul Corinei Dumitrescu, care este propusă de către Victor Ponta drept viitor ministriu al Educaţiei. Anunţul survine la câteva ore după ce presa a informat că Dumitrescu nu ar fi efectuat studii la Universitatea Stanford, aşa cum este scris în CV-ul lui Dumitrescu.

„Consiliul Superior al Magistraturii efectuează verificări în vederea stabilirii condiţiilor în care, pe site-ul oficial al Consiliului, a fost postat CV-ul cu vădite erori materiale al doamnei prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, membru al CSM din partea societăţii civile, precum şi a persoanelor care se fac răspunzătoare de neîndeplinirea obligaţiei de a verifica acurateţea documentului anterior postării sale pe site”, se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Corina Dumitrescu, ministrul propus pentru Educaţie şi Cercetare, ar fi exagerat în privinţa absolvirii unui program al Universităţii Stanford. Asta pentru că, deşi în CV-ul său este inclusă participarea la cursuri de drept internaţional la prestigioasa universitate americană, în documentele instituţiei nu există nicio urmă a trecerii sale pe acolo.

Ministrul Educaţiei propus de Victor Ponta, Corina Dumitrescu, susţinea în CV-ul postat pe site-ul CSM că în 1996 a studiat la Stanford, cu menţiunea că a urmat cursuri de drept internaţional. HotNews a aflat însă de la universitatea americană că Dumitrescu nu figurează în niciun act oficial cum că ar fi fost înscrisă sau ar fi finalizat cu diplomă vreun program al instituţiei.

Potrivit sursei citate, Corina Dumitrescu a replicat că studiul la care făcea referire în CV este unul făcut la Institutul Hoover, „un stagiu de pregătire” despre care va da detalii după învestirea guvernului.

În CV-ul în care susţinea că a studiat la „Universitatea Standford (corect, Stanford – n.r.), California” în 1996, Corina Dumitrescu nu preciza, totuşi, durata exactă a stagiului, dacă a fost vorba despre un program complex sau doar de o simplă participare la unul sau mai multe seminarii.