Poştaşii, obligaţi să accepte contracte de 4 ore pe zi

Măsuri dure la Poşta Română. Un număr de 1800 de poştaşi sunt obligaţi să îşi micşoreze normele chiar şi la jumătate, dacă mai vor să fie angajaţi. Totodată, vor avea arondate suprafeţe mai mari pentru distribuţie. Unii poştaşi preferă astfel să plece în şomaj, pentru că salariile le scad la doar câteva sute de lei.

18 mai 2017, 13:47
Poştaşii, obligaţi să accepte contracte de 4 ore pe zi

Conducerea Postei Romane a gasit o metoda dura de a reduce cheltuielile pentru 1.800 agenti. Oamenii sunt obligaţi să accepte norme micşorate. Peste 500 de poştaşi sunt obligaţi să accepte o normă de 4 ore, iar restul până la 1.800, norme de 6 ore. Le scad astfel veniturile chiar şi la 500 lei pe lună.

Unii poştaşi ajung să acopere suprafeţe mai mari decât înainte, dar pe bani mai puţini.

Potrivit România TV, cei mai afectati de acest lucru sunt batranii care locuiesc in zone izolate si care depind de acesti agenti pentru a primi pensiile, optiunea de a avea un card si a merge la un bancomat fiind practic exclusa pentru ei.

Rezultatul managementului de la Poşta Română, spun sindicatele, a fost că în ultimii şapte ani veniturile au tot scăzut constant, iar contractele de acum 10 ani sunt pierdute aproape în totalitate.