Postul de manager al Spitalului de Urgenţă Ploieşti, rămas vacant în urma scandalului, a fost scos la concurs

Consiliul de Administraţie al Spitalului de Urgenţă Ploieşti a decis, vineri, lansarea concursului pentru ocuparea postului de manager, ocupat acum interimar, după ce directorul unităţii şi-a dat demisia în urma scandalului în care a fost implicat spitalul.

10 ian. 2014, 15:02
Postul de manager al Spitalului de Urgenţă Ploieşti, rămas vacant în urma scandalului, a fost scos la concurs

Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a stabilit, vineri, că săptămâna viitoare va fi publicat anunţul privind organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei de manager al acestei unităţi sanitare aflată în administrarea Consiliului Judeţean.

CITEŞTE ŞI: Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, fără MEDIC FIZIOTERAPEUT. Sute de copii sunt în pericol

Administratorul public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, a declarat că membrii Consiliului de Administraţie, dar şi cei care au participat la şedinţa Consiliului de Administraţie ca invitaţi, respectiv mai mulţi medici, au optat pentru organizarea unui concurs care să se adreseze persoanelor fizice interesate să ocupe această funcţie.

„S-a hotărât să se declanşeze concursul de management, iar acesta să se adreseze persoanelor fizice, pentru că au fost discuţii dacă să fie management privat, printr-o persoană juridică, sau persoană fizică, iar cei care au fost de faţă şi invitaţi, că nu au fost numai membrii Consiliului de Administraţie, au fost şi medici, au fost de părere că este mai bun un management realizat de o persoană fizică”, a declarat administratorul public al judeţului Prahova.

Fabioara Ionescu a precizat că decizia privind încheierea unui contract de management cu o persoană fizică şi nu cu o firmă a fost luată după ce s-au strâns informaţii de la mai multe spitale şi s-au făcut comparaţii între cele două tipuri de contracte.

Aceasta a menţionat că săptămâna viitoare, miercuri, Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti se va întruni din nou, pentru a stabili conţinutul anunţului care va fi publicat, iar anunţul privind lansarea concursului se va face cel mai probabil joi. Evaluarea candidaţilor va ave loc în 30 de zile de la publicarea acestui anunţ într-un ziar local şi în unul naţional.

La concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti se pot înscrie persoane fizice atât din interiorul spitalului cât şi din afara acestuia, iar pentru candidaţi nu va exista obligativitatea de fi medici sau de a avea altă specializare, ci doar aceea de a fi absolvent de studii superioare.

Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti medicul Adrian Strâmbeanu a demisionat din funcţie în 6 decembrie, cu o săptămână înainte de expirarea contractului său de management, în urma unui scandal izbucnit după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanţarea, lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare din spital, dar şi neimplicarea autorităţilor care au ales să reabiliteze termic spitalul în loc să asigure materialele sanitare necesare.

Deşi iniţial anunţase că nu îşi dă demisia, Strâmbeanu, care se afla la conducerea spitalului de şapte ani, a demisionat ca urmare a solicitărilor făcute de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat şi de către ministrul Eugen Nicolăescu. Director interimar al spitalului a fost desemnat Florin Puşcariu.

În urma acuzaţiilor medicului chirurg Dan Oprea, ministerul Sănătăţii a trimis o comisie de anchetă la SJU Ploieşti. Controlul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a arătat un management defectuos şi iresponsabil, unitatea fiind nevoită să plătească 38.000 de lei pentru mai multe nereguli, între care sterilizarea obiectelor de unică folosinţă.

VEZI ŞI: Arafat: La Spitalul Judeţean Urgenţă Ploieşti a fost mangement defectuos şi iresponsabil