Ghiveci călugăresc, reţeta de post care face senzaţie printre gospodine. Este ideală pentru Postul Paştelui

Vă prezentăm o reţetă genială de ghiveci călugăresc, care face senzaţie printre gospodine. Se prepară foarte uşor, iar gustul este unul fantastic.

19 mart. 2022, 20:50
Ghiveci călugăresc, reţeta de post care face senzaţie printre gospodine. Este ideală pentru Postul Paştelui

Ghiveci călugăresc, reţeta de post care face senzaţie printre gospodine. Pentru prepararea acestui fel de mâncare ai nevoie doar de câteva legume.

Ghiveci călugăresc. Ingrediente

Citeşte şi Iată cum trebuie să mănânci paste fără să te îngraşi. Secretul pe care orice român trebuie să îl ştie!

Ai nevoie de două cepe, un morcov dat prin răzătoare, câteva rondele de praz, o vânătă mică, un dovlecel, jumătate de conopidă, un cartof mare, trei roţii, cinci căţei de usturoi, 200 de grame de fasole verde, 100 ml de bulion, 100 ml de ulei, sare şi piper. Opţional poţi să adaugi şi varză şi ţelină.

Mod de preparare

Se spală şi se curăţă toate legumele, după care tocăm ceapa şi dăm morcovul prin răzotoare. Restul legumelor le tăiem în bucăţi potrivite.
Folosim o suficient de  mare şi punem la călin ceapa şi morcovul. Se adaugă şi usturoiul tocat mărunt, punem un praf de sare, după care punem capacul şi lăsăm legumele la călit. După ce observăm că ceapa şi morcovul s-au înmuiat, se adaugă cubuleţele de cartof crud şi rondelele de praz. Le călim timp de trei minute, după care adăugăm şi restul legumelor ( vinetele, dovleceii, conopida, ardeiul, fasolea verde si rosiile). Adăugăm un sare şi piper după gust, după care turnăm un pahar cu apă peste legume.

Amestecăm cu grijă toate legumele, după care le răsturnăm într-o tavă, adăugăm bulionul şi acoperim cu folie de aluminiu. Se introduce tava în cuptorul încins, la 180 de grade, timp de 60 de minute.

Atenţie, folia de aluminiu se îndepărtează după aproximativ 30 de minute şi lăsăm legumele să se rumenească.

Acest fel de mâncare se serveşte fierbinte, însă este bun şi la temperatura camerei. Este ideal pentru cei care ţin post, însă poate reprezenta şi o garnitură perfectă.

Poftă bună!

Citeşte şi Ardei umpluţi de post, reţeta măicuţelor de la mănăstirile din Moldova. Sunt mai buni decât cei cu carne