Postul Paștelui, mult mai scump decât anul trecut. Cât costă un kilogram de fasole, o salată verde sau o legătură de ceapă, în piață

Postul Paștelui începe peste mâine, respectiv 18 martie. Față de anul trecut, acum, postul va fi unul mult mai scump, se plâng credincioșii. Prețurile au crescut și mai mult în această perioadă, mai ales la legume și verdețuri, care sunt printre principalele produse cumpărate de români.

17 mart. 2024, 15:11
Postul Paștelui, mult mai scump decât anul trecut. Cât costă un kilogram de fasole, o salată verde sau o legătură de ceapă, în piață

Peste doua zile începe Postul Paștelui, de altfel, un post mult mai scump decât anul trecut, se plâng credincioșii.

Prețurile au crescut foarte mult în această perioadă, mai ales la legumele și verdețurile care sunt consumate.

Citește și Postul Paştelui 2024. Când începe cel mai lung post pentru credincioşii ortodocşi. Cele mai importante reguli, semnificaţii şi tradiţii

Postul Paștelui este unul din cele mai lungi posturi de peste an, pentru că durează 40 de zile.

Perioadă la care se mai adaugă și Săptămâna Patimilor.

În dimineața aceasta a fost foarte aglomerat în piața din Baia Mare, acolo unde clienții români au rămas surprinși de prețurile colosale la aproape orice.

Cumpărătorii susțin că prețurile sunt foarte mari față de anii trecuți.

După cum este bine știut, în preajma postului Paștelui, credincioșii merg la cumpărături pentru a-și lua ce au nevoie pentru următoarea perioadă.

Însă, mulți abia se întorc acasă cu tot ce și-au propus să bage în plase.

Cât costă fasolea, ridichile și salata verde

Prețul fasolei, care este un aliment consumat și atunci când nu este post, dar mai ales în această perioadă, a crescut semnificativ!

Astfel că, un kilogram se vinde cu 20 de lei, în timp ce salata verde costă 5 lei, iar o legătură de ceapă 2 lei iar ridichile 3 lei, potrivit Observator.ro.

Desigur, în piață orice preț este negociabil dar chiar și așa, spun cumpărătorii, îi așteaptă un post mult mai scump, deci, mai mulți bani scoși din buzunar pentru a fi un creștin în adevăratul sens al cuvântului.

Citește și Greșelile pe care să le eviți în Postul Paștelui. Părintele Vasile Ioana: „Creierul nostru se victimizează repede. E cea mai grea ecuație a postului”

Unii ar spune că nici să fii credincios nu se mai merită în România, însă, cam aceasta este situația pentru fiecare român.