Postul Paştelui se anunţă a fi unul de lux. Cât costă trufandalele

Credincioşii renunţă de luni la carne pentru că a început prima săptămână din postul Paştelui. În această perioadă, cei care ţin post, mai pot mânca doar produse lactate. Postul se anunţă a fi mai scump ca niciodată, pentru că legumele se vând la preţuri de lux.

11 mart. 2013, 15:49
Postul Paştelui se anunţă a fi unul de lux. Cât costă trufandalele

De luni s-a intrat în postul Paştelui, fiind singura săptămână mai uşoară, întrucât se renunţă doar la carne şi se poate mânca în continuare brânză, arată un material România TV.

Legumele se găsesc din abundenţă în toate pieţele, dar la preţuri piperate. Urzicile, o trufanda de sezon costă 8 lei kilogramul. Untişorul, leurda şi ştevia se vând cu 1 leu legătura. De asemenea, salata verde care în post reprezintă un aliment de bază, se comercializează în pieţe cu minim 2,5 lei bucata, dar există şi locuri unde preţul este dublu. Astfel, se pot întâlni cazuri în care o salată să fie mai scumpă ca o friptură.

Ridichiile şi ceapa verde se vând cu 1 leu legătura. Legumele care vor fi baza ciorbelor în postul Paştelui costă 1-2 lei legătura, iar morcovii se vând cu 3 lei kilogramul.

Alte alimente folosite intens în post sunt fasolea şi cartofii. Kilogramul de cartofi costă în pieţele bucureştene în jur de 2,5 lei kilogramul, în timp ce fasolea este vândută pentru 10-11 lei kilogramul.