POSTUL PAŞTELUI. Shaorma „cu de toate”, mai puţin carne

În POSTUL PAŞTELUI, se poate uita de prepartatele cu carne gătind ceva asemănător. 

22 mart. 2014, 10:31
POSTUL PAŞTELUI. Shaorma „cu de toate”, mai puţin carne

POSTUL PAŞTELUI. „Care e primul lucru ce vă vine în minte când auziți „cu de toate”? Shaorma, evident. Ei bine, despre una cu de toate o să vă povestesc și eu. Cu (aproape) toate legumele minunate care-au început să umple piețele. De ce să discriminăm? Shaorma poate fi și vegetariană. Iar bogăția de vegetale, laolaltă cu sosurile, o vor face atît de consistentă și savuroasă, încât o să-i mai acordați niște șanse și pe viitor.

Eu am sotat legumele în ulei de măsline: broccoli, ceapă verde, ardei gras, conopidă, usturoi verde, dovlecel (puteți adăuga morcov, țelină, fasole verde etc). Nu de tot, au rămas crocante. Le-am condimentat cu sare și piper. Am rumenit și câteva felii de ciuperci pe grătar.

A venit rândul sosurilor: am făcut un soi de pesto din usturoi pisat, ulei de măsline, fulgi de ardei iute, uscat și câteva semințe de pin. Dar puteți faceți un pesto clasic, din busuioc. Sau unul după exact aceeași rețetă, doar că înlocuiți busuiocul cu leurdă fragedă și aromată.

Așasar, am uns lipia cu pesto, apoi am pus un strat de legume sotate. Au urmat legumele proaspete: castraveți și ridichi (puteți completa cu roșii cherry, frunze de pătrunjel, rondele de ceapă roșie, frunze de salată). Și toate s-au „scăldat” într-un sos de iaurt grecesc cu lămâie și mentă. Sau puteți opta pentru un sos de inspirație orientală, cu iaurt și pasta de susan (tahini). Iar pentru și mai multă savoare puteți sfărâma deasupra niște telemea veche de oaie sau niște brânză feta. Apoi vă veți reconsidera poziția față de shaorma 🙂 „, scrie Farfuridi.ro.