Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2023. Cea mai simplă rețetă de clătite de post cu apă minerală

În această perioadă, credincioșii ortodocși țin postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care se încheie pe data de 29 iunie. Pentru cei care țin post și care sunt mari amatori de dulciuri, noi avem o rețetă super simplă și delicioasă de clătite de post cu apă minerală, numai bună pentru a le satisface pofta de dulce.

18 iun. 2023, 16:01
Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2023. Cea mai simplă rețetă de clătite de post cu apă minerală

Cea mai simplă rețetă de clătite de post cu apă minerală. Clătitele sunt un desert extrem de popular și ușor de preparat, foarte iubit și apreciat atât de cei mici, cât și de cei mari.

Citește și Postul Sfinților Petru și Pavel a început. Părintele Vasile Ioana: „Dacă ai mâncat până acum mai multă carne, brânză, lapte, ouă, nu înseamnă că, de acum înainte, vei mânca multă fasole, varză, mulți cartofi”

Cea mai simplă rețetă de clătite de post cu apă minerală

Pentru că ne aflăm în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă de clătite de post cu apă minerală și gem sau dulceață.

Ca să realizați această rețetă nu trebuie să aveți cunoștințe culinare elaborate, ci trebuie doar să urmați toți pașii de mai jos și la final veți obține un desert cu care îi veți cuceri pe toți cei dragi.

INGREDIENTE:

  • 300 gr. făină;
  • 600 ml. apă minerală;
  • 1 linguriță sare;
  • 1 lingură zahăr (dacă doriți umpluturi sărate, nu folosiți zahăr în aluat);
  • arome (opțional), eu folosesc neapărat vanilie, exact sau 1 plic de zahăr vanilat;
  • 50 ml. de ulei.

MOD DE PREPARARE:

Înainte de toate puneți toată făina într-un castron și adăugați apa minerală treptat. După care amestecați continuu cu un tel tip pară, pentru a împiedica formarea cocoloașelor. Cantitatea de apă poate varia ținând cont de textura și densitatea aluatului, care trebuie să fie fluid, dar destul de consistent ca să nu se rupă clătitele.

Pasul doi este să adăugați uleiul în fir subțire, amestecând continuu.

Apoi potriviți aluatul cu sare și zahăr și amestecați bine, iar după adăugați și aromele: vanilie, coajă rasă de lămâie sau portocale.

Mare atenție, consistența aluatului de clătite de post trebuie să fie grosuță, asemănătoare celei de înghețată topită.

După ce ați parcurs toți pașii și ați obținut aluatul, puneți la încins o tigaie antiaderentă. Apoi turnați un strop de ulei și ungeți toată suprafața tigăii.

Atunci când s-a încins tigaia turnați aluatul de clătite cu apă minerală în fir subțire, cu un polonic, în timp ce rotiți și înclinați tigaia, ținând-o de coadă, pentru a distribui aluatul într-un strat uniform.

Foarte important de menționat este faptul că clătitele se coc la foc mediu spre iute. Nu le întoarceți până nu se coc bine pe o parte, altfel riscați să se rupă.

După ce s-au copt pe ambele părți, luați clătitele de pe foc și așezați-le pe o farfurie. Imediat ce ați pus și ultima clătită, acoperiți teancul cu o farfurie întoarsă invers, astfel, se vor forma aburi iar clătitele vor deveni moi. Este foarte important, pentru aceste clătite care nu conțin ouă sau lapte să se aburească una pe cealaltă, pentru că altfel sunt tari.

La final acestea se servesc cu dulceață, gem sau alte umpluturi după preferință.

Poftă bună!

Citește și Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2023. Când începe și cât timp durează. Zilele cu dezlegare la peşte