Posturile Telekom Sport, deţinute de Orange România. Modificarea s-a făcut cu acordul membrilor CNA

Posturile Telekom Sport sunt deţinute acum de Orange România. Modificarea acţionariatului s-a făcut cu acordul membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului în şedinţa din 21 iulie 2021.

21 iul. 2021, 12:46
Posturile Telekom Sport, deţinute de Orange România. Modificarea s-a făcut cu acordul membrilor CNA
Posturile Telekom Sport, deţinute de Orange România

Posturile Telekom Sport, deţinute de Orange România. Membrii CNA au votat în unanimitate trecerea acţionariatului de la OTE S.A. la Orange România S.A.

Orange are în portofoliu următoarele posturi: Telekom Sport 1, Telekom Sport 2, Telekom Sport 3, Telekom Sport 4, Telekom Info.

Citeşte şi: Şoc în presa sportivă! Unul dintre cei mai apreciați comentatori din România a fost găsit mort în casă. Avea doar 29 de ani

Posturile Telekom Sport, deţinute de Orange România

Mutarea vine după ce, în toamna anului trecut, Orange a preluat pachetul majoritar din acţiunile companiei Telekom România (partea de servicii fixe de telefonie, internet şi TV). scrie Paginademedia.ro.

Posturile de sport ale Telekom (fostă Romtelecom) au luat ființă în 2010, sub numele de Dolce Sport, și au fost rebranduite în 2017, când au primit actuala denumire. Printre competițiile pe care le transmit, se numără meciurile de fotbal din Liga 1, partidele de baschet din NBA sau cursele din Formula 1.

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) este detinuta de grupul elen OTE (54,01% din actiuni) si de statul roman (45,99% din actiuni). Actionarul principal al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care detine 40% din actiunile grupului elen.

Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) este detinuta de Cosmote Mobile Communications (69,99999874% din actiuni), Telekom Romania Communications (30%) si actionari persoane fizice (0,00000126%).