Potap, ursul salvat de Vier Pfoten, se bucură de viaţă într-o rezervaţie din Ucraina FOTO

Echipa Vier Pfoten a salvat un urs brun din Ucraina de la moarte. Animalul trăia în condiţii înfiorătoare, într-o cuşcă din fier şi beton, instalată într-un club sportiv din oraşul Luhansk. Povestea sa este asemănătoare cu cea a urşilor chinuiţi în România.

RomaniaTV.net
05 apr. 2012, 14:28
Potap, ursul salvat de Vier Pfoten, se bucură de viaţă într-o rezervaţie din Ucraina FOTO

Ursul Potap a fost găsit într-o stare de slăbiciune extremă, subnutrit şi cu o rană deschisă la gât, provocată de un lanţ foarte strâmt, potrivit Vier Pfoten. Fundaţia pentru protecţia animalelor spune că ursul era folosit aproape zilnic pentru asmuţirea câinilor de stână, pentru ca aceştia să nu se mai teamă de urşi, lucru care îi crea un stres imens.

Ursul a fost salvat de Vier Pfoten la sfârşitul lunii februarie şi a fost internat în centrul de reabilitare Sinevir.

Potap a avut nevoie de ceva timp ca să-şi recapete puterile şi să se adapteze noului mediu. Dupa câteva zile, el a facut primii paşi într-un ţarc mai larg. Lui Potap i-a plăcut tare mult: a început să alerge şi să se joace în zăpadă. Echipa Vier Pfoten a decis atunci să-i facă cunoştinţă cu alt urs tânăr – Bubachka. A fost pentru prima oară în viaţa lui Potap când a cunoscut un animal din specia sa. În doar câteva minute, Potap şi Bubachka au devenit prieteni, iar ore în şir s-au jucat în zăpadă.

Rana de la gâtul lui Potap s-a vindecat, iar zi după zi, ursul a căpătat puteri. De-acum înainte, el va trăi o viaţă liniştită, în semilibertate, conform nevoilor speciei sale.

Peste 100 de urşi din Ucraina trăiesc in captivitate, ţinuti în condiţii mizere. Potap este al doilea urs salvat de Vier Pfoten. Fundaţia şi-a stabilit ca obiectiv salvarea tuturor urşilor din Ucraina care trăiesc în captivitate privată.