Poţi avea un ficat sănătos cu doar câteva alimente

Ficatul îndeplinește peste 500 de funcții ce asigură echilibrul organismului tău, așa că acordă-i o atenție deosebită. Pe lângă faptul că trebuie să eviți mâncărurile grase sau procesate, poți introduce în dieta ta alimente care îl întăresc.

22 oct. 2014, 10:08
Poţi avea un ficat sănătos cu doar câteva alimente

Păpădia

Păpădia nu este doar o plantă, ci și un aliment foarte bun și un medicament natural puternic. Conține, pe lângă clorofilă, compuși amari, care ajută la curățarea ficatului. Ai grijă, însă, să consumi plante tinere, pentru că cele bătrâne sunt foarte amare. O poți adăuga în mâncăruri gătite, sucuri sau salate.

Avocado

Cercetările au arătat că avocado crește absorbția de nutrienți din alte alimente, mai ales din carotenoide. Avocado conține un tip de grăsime care se găsește, de obicei, în fructe de mare și reduce inflamația din organism. Asta înseamnă că are numeroase beneficii asupra ficatului.

Citeşte şi ZECE motive ca să consumi cât mai des AVOCADO
 
Ceapa

Ceapa conține sulfuri necesare creșterii activității enzimelor, ajutând la curățarea ficatului. Cura de detoxifiere, de exemplu, nu se poate face fără sulfuri, deoarece în lipsa lor, toxinele pot deveni mai periculoase. În plus, ceapa ucide virușii, bacteriile și fungii.

Mai multe alimente care te ajută să ai un ficat sănătos pe Unica.ro.